Publicado 18/03/2019 19:21CET

El TSJC dona la raó a la Generalitat en l'aplicació dels descomptes a la C-16

El Tribunal desestima el recurs presentat per Autema i confirma la legalitat de la modificació de la concessió

ACN

Manresa.-El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha donat la raó a la Generalitat en l'aplicació dels descomptes a l'autopista C-16 al Bages, que va suposar una modificació de la concessió. Autema va interposar dos recursos després que l'executiu aprovés, els anys 2015 i 2016, un sistema de descomptes per als usuaris al tram que uneix Terrassa i Manresa per tal de millorar la mobilitat i l'eficincia del corredor a l'entorn de Manresa i per a la descongestió de la C-55. En la sentncia el TSJC confirma la legitimació i legalitat de la Generalitat per a modificar la concessió i considera que les allegacions efectuades per Autema no estan acreditades ni justificades.

El Govern catal va aprovar el sistema de descomptes mitjanant el Decret 161\/2015 de modificació de la concessió administrativa per a la construcció, la conservació i l'explotació de l'autopista C-16 de Montserrat, Sant Cugat del Valls-Terrassa-Manresa, que després es va ampliar al Decret 337\/16, de modificació del primer. Autema, per, va presentar recurs en considerar que el canvi no s'ajustava a la legalitat. Ara, en la sentncia comunicada aquest dilluns a la Generalitat, el tribunal confirma que el Govern tenia la legitimació i legalitat per a la modificació concessional i considera que les allegacions efectuades per Autema no estan acreditades ni justificades. Afegeix que els dos decrets es van aprovar amb tota la legalitat de procediment i de justificació econmica i jurídica, amb total ajustament a la legislació vigent.La sentncia ha estat emesa per unanimitat de tots els magistrats de la secció cinquena. Condemna la concessionria a unes costes de fins a un mxim de 5.000 euros. Contra aquesta resolució Autema pot interposar un recurs de cassació.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés