Publicado 13/11/2020 15:28CET

El TSJC declara nul de ple dret el PDU de la Gran Via-Llobregat per "vulneració del principi de jerarquia normativa"

Imatge de Núria Marín amb la consellera de Cultura, Àngels Ponsa, el 13 de novembre de 2020. (Horitzontal)
Imatge de Núria Marín amb la consellera de Cultura, Àngels Ponsa, el 13 de novembre de 2020. (Horitzontal) - Àlex Recolons (ACN)

Núria Marín diu que la sentència al·lega qüestions de forma, no de fons, i que la recorreran

ACN

L'Hospitalet de Llobregat.-El TSJC ha declarat nul de ple dret el PDU de la Gran Via-Llobregat aprovat pel Departament de Territori el 2017 i que preveu la remodelació del sud de l’Hospitalet de Llobregat des de la Plaça Europa fins el riu Llobregat. La sentència, en resposta a un recurs contenciós administratiu presentat per En Comí Podem, declara la nul·litat del planejament urbanístic per "vulneració del principi de jerarquia normativa" i per "una manca insubsanable de competència". La sentència afirma que hauria de ser l'AMB –que està elaborant un PDU Metropolità- i no Territori qui hagués aprovat el PDU. Afegeix que el fet que el pla contempli "sinèrgies d'abast suprametropolità" no justifica la laminació de competències urbanístiques de l'AMB.

Poc després de fer-se pública la sentència, l'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín, ha assenyalat que, a l'espera d'estudiar-la en detall, l'anul·lació es fonamenta en una qüestió de forma i no de fons i ha avançat que presentaran un recurs de cassació. "Aquest és un projecte súper important per l'Hospitalet i pel conjunt del país i junt amb el Departament de Territori treballarem per tal que vegi la llum el més aviat possible", ha afegit.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés