Publicado 26/4/2019 17:23:20CET

El TSJC decidir al maig si l'autor del crim d'Alfarrs ha de complir la condemna a la presó o en un psiquitric

L'Audincia de Lleida va decidir que s'internés l'home un mxim de 19 anys en un centre psiquitric penitenciari per la defensa ho va recórrer

ACN

Lleida.-El TSJC acollir el 6 de maig una vista d'apellació per decidir si l'autor del crim d'Alfarrs (Segri) ha de complir a la presó o en un psiquitric l'internament ordenat per l'Audincia de Lleida. Tot i considerar-lo l'autor del crim, en qu un home va morir apunyalat i la seva filla va quedar greument ferida, l'Audincia el va absoldre dels delictes d'homicidi i de temptativa d'homicidi en aplicar-li l'eximent completa d'anomalia psíquica. Li va imposar, per, un mxim de 19 anys d'internament en un centre psiquitric penitenciari, revisables pel tribunal. El seu advocat, Carles López, va recórrer aquesta decisió i al maig defensar que l'home no hauria de ser a la presó sinó en un psiquitric i que l'internament hauria de ser d'un mxim de 12 anys. La fiscalia i l'acusació particular defensaran que l'internament sigui en un centre psiquitric penitenciari i que es mantinguin els 19 anys establerts.

El judici es va celebrar el 12 i el 13 de novembre de 2018 i el jurat popular, després de més de dos dies de deliberacions, va declarar per unanimitat Josep S. G. culpable d'haver matat a ganivetades un veí d'Alfarrs (Segri) de 56 anys i d'haver intentat matar la seva filla de 33, el 19 de maig del 2016. Tot i aix, va considerar que va cometre el crim perqu va patir una "descompensació aguda" causada per l'esquizofrnia paranoide crnica que pateix i per actuar sota els efectes de l'alcohol i les drogues. Per aquest motiu, sollicitaven que se li apliqués una eximent completa i demanaven l'internament de Josep S. G. en un centre psiquitric.Durant el judici, l'acusat va dir que va atacar pare i filla a casa seva a Alfarrs perqu sentia veus i els volia escarmentar perqu li venien droga de mala qualitat. Els psiquiatres que van declarar van constatar que l'acusat fa anys que pateix esquizofrnia paranoide.Amb tot aix, la Sala va absoldre a comenaments de desembre de 2018 Josep S. G. de responsabilitat penal per li va imposar una mesura de seguretat d'un mxim de 19 anys d'internament psiquitric penitenciari (12 per l'homicidi i 7 per l'intent d'homicidi). Inicialment, l'autor del crim va estar ingressat a la Unitat d'Hospitalització Psiquitrica Penitenciria de Brians I, per al febrer de 2019 se'l va traslladar a un centre psiquitric no penitenciari, a Lleida, perqu el seu advocat va allegar que la sentncia encara no era ferma ja que s'havia de resoldre el recurs sobre on se l'internava i que, segons el Tribunal Constitucional (TC), no es pot prorrogar la presó preventiva en tractar-se d'una mesura de seguretat.