Publicado 25/7/2019 9:54:42 +02:00CET

El TSJC confirma que l'asseguradora del caçador que va matar dos agents rurals a Aspa ha de pagar 300.000 euros als familiars

ACN

Barcelona.-El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha confirmat que l'asseguradora del caçador que va matar dos agents rurals a Aspa (Segrià) el 21 de gener de 2017 ha de pagar 300.000 euros de la responsabilitat civil a les famílies de les víctimes. L'asseguradora defensava que el moment concret del crim no és un acte de caçar i que per tant no podia estar assegurat a la pòlissa. El TSJC ha desestimat els arguments presentats per Mussap al judici d'apel·lació celebrat el 15 de juliol i ha confirmat la sentència de l'Audiència de Lleida. La decisió encara es pot recórrer al Tribunal Suprem.

El TSJC ha confirmat la sentència emesa al febrer per l'Audiència de Lleida, que ordenava a l'autor del crim, Ismael Rodríguez, a pagar una indemnització de 990.439 euros als familiars de les víctimes i que part d'ella, uns 300.000 euros, l'assumís la companyia asseguradora del caçador, Mussap. L'acusació particular, representada per l'advocat Pau Simarro, ja va deixar palès després de la vista de fa deu dies que l'argument de l'asseguradora era "absolutament absurd" perquè "no podem fer un parèntesi a la vida del caçador quan apareixen els agents rurals i tancar-lo quan els mata", va explicar. Simarro defensava que el crim és un acte dolós i intencionat i que per tant l'asseguradora s'havia de fer càrrec de part de la indemnització (que pujava a gairebé un milió d'euros en total) i després, si vol, reclamar-li el seu import al caçador.La sala va condemnar a 45 anys de presó el caçador acusat de matar dos agents rurals a Aspa (Segrià), el 21 de gener de 2017. El jurat popular ja el va declarar culpable d'assassinat amb traïdoria i atenuant de confessió i va descartar cap alteració psíquica que l'impedís saber què estava fent quan va disparar. Tenint en compte aquestes consideracions, l'Audiència va decidir imposar a Rodríguez 22 anys de presó per cadascun dels dos assassinats, un any de presó per un delicte de tinença il·lícita d'armes, ja que va disparar amb una escopeta per a la qual no tenia llicència, i 1.080 euros de multa per un delicte contra la fauna.

el més llegit

 1. 1

  Demòcrates demana un "govern d'emergència nacional" per superar la crisi del coronavirus

 2. 2

  Vergés veu possible unir les regions sanitàries de Barcelona i la seva àrea metropolitana

 3. 3

  El Govern espanyol i la UE organitzen dimarts una conferència de donants per a la migració veneçolana

 4. 4

  Els comitès d'empresa de Nissan exigeixen al Govern intensificar el treball institucional

 5. 5

  Coronavirus.- El Metro de Barcelona registra un 13% més de viatgers aquest dilluns que el passat