El TS confirma la condemna a Gas Natural a pagar 14 MEUR a l'Ajuntament de Barcelona per no abonar l'impost d'una obra

Publicado 17/3/2019 11:12:49CET

El Suprem no admet a tràmit el recurs de cassació interposat per la gasista contra la sentència del TSJC, segons el consistori

ACN

Barcelona.-El Tribunal Suprem ha confirmat la sentència que va dictar el 2017 el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) el 2017 i que obliga a Gas Natural a pagar 13.783.250 euros per no abonar l'Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres per la construcció de la Central Tèrmica de Cicle Combinat del Port de Barcelona. Segons un comunicat de l'Ajuntament de Barcelona, la Sala del Contenciós-Administratiu del Suprem no ha admès a tràmit el recurs de cassació interposat per la gasista i ha condemnat a la companyia a fer-se càrrec de les costes processals. El cost de les obres va superar els 440 milions d'euros i el consistori va posar en marxa a finals d'agost del 2011 les accions inspectores per tal de regularitzar el cobrament dels impostos corresponents.

L'empresa constructora, però, va al·legar que el cost total d'execució havia estat molt inferior. Segons la companyia, el contracte s'havia signat sota la modalitat de "claus en mà" i no disposava de factures, ni de certificacions d'obres per acreditar el cost exacte, ja que aquesta documentació obraria en poder dels contractistes (alguns d'ells amb seu social a l'estranger) i subcontractistes.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.