Publicado 15/3/2019 6:03:44 +01:00CET

Tret de sortida a la temporada d'esports d'aventura al Pallars Sobir

Agencia Catalana de Noticias
ACN

S'allargar fins al 15 d'octubre grcies al conveni amb Endesa que garanteix un cabal mínim d'aigua al riu Noguera Pallaresa

ACN

Llavorsí.-El Pallars Sobir dona aquest divendres el tret de sortida a la temporada d'esports d'aventura amb les primeres baixades de rfting. Les embarcacions comencen amb el recorregut que va de Llavorsí fins a Rialp. L'arrencada coincideix amb l'entrada en vigor del conveni que hi ha amb la companyia Endesa que garanteix un cabal mínim d'aigua per poder practicar amb condicions el rfting i el piragüisme al riu Noguera Pallaresa. Aquest acord es perllonga fins al 15 d'octubre. Els primers a estrenar la temporada són alumnes d'un cicle d'esports de Barcelona que han vingut al Pallars a practicar rfting, esquí o snow i barranquisme.

Krisna Montón, gerent de l'empresa Roc Roi, ha dit que el sector afronta amb "moltes ganes" la nova campanya i espera igualar les xifres de l'any passat, més de 700.000 contractats a tota la demarcació de Lleida.Aquestes primeres setmanes i fins a Setmana Santa la majoria dels clients poden combinar la prctica d'esports d'aventura d'aigua i els de neu com l'esquí.Gerard del Rio, ha estat un dels que ha estrenat la temporada aquesta setmana i ha explicat que l'aigua estava molt freda per que els vestits que porten de neopr els alla del fred i del contacte amb l'aigua.Prviament al descens els monitors s'encarreguen de donar una mínima formació als usuaris sobre el material (casc, pala, vestit de neopr i botes), la seva collocació a la barca i com comportar-se en cas de caure al riu i les ordres bsiques que el monitor els anir donant durant el trajecte i a les quals han d'obeir.D'ara fins a final de temporada ser una imatge habitual, al Pallars Sobir, veure el riu Noguera Pallaresa ple de barques amb clients gaudint de les aigües braves d'un dels millors rius d'Europa per aquesta prctica.

el més llegit

 1. 1

  L'Ajuntament de Barcelona impulsa un model híbrid de lloguer i masoveria per a veïns

 2. 2

  Lleida demana al Govern que traslladi a Sánchez la seva petició de regularitzar a persones sense papers

 3. 3

  Plasticband assessora més de 200 empreses per transportar productes amb seguretat

 4. 4

  AMP.- Coronavirus.- El 83% de les residències de Girona no tenen casos confirmats ni sospitosos

 5. 5

  Coronavirus.- Collboni assegura que la reactivació a Barcelona ha estat "millor de l'esperada"