Publicado 4/11/2019 14:39:44 +01:00CET

Una trentena d'entitats de l'Hospitalet de Llobregat signen un manifest contra les polítiques "antisocials" de la ciutat

ACN

L'Hospitalet de Llobregat.-Una trentena d'associacions veïnals, socials i col•lectius de diferents barris de l'Hospitalet de Llobregat han signat un manifest per denunciar les polítiques públiques del govern local. Rebutgen "el model ecològicament poc sostenible, especulatiu i antisocial" que, diuen, pateix la ciutat. Consideren que a causa de les polítiques públiques d'aquests últims anys, l'Hospitalet "s'ha convertit en una ciutat empobrida, amb uns serveis públics i socials saturats i infrafinançats". També denuncien la situació de veïns i comerços tradicionals que es veuen "expulsats pel preu del lloguer i de l'habitatge nou; pels bancs, els fons voltor i el turisme que gentrifica els barris". Les entitats han convocat una manifestació el proper 16 de novembre.

El manifest conjunt acusa el govern local d'actuar "d'esquenes als veïns" i de fer una gestió "fosca amb total manca de transparència". Entre les denúncies d'aquest moviment social, hi ha l'abandonament del patrimoni local que, afirmen, ha arribat a "situacions irreversibles". També critiquen la gestió del Pla de l'Arbrat que "promou la tala d'arbres en nom de l'accessibilitat, però que permet que l'espai públic sigui envaït per negocis privats". Aquesta trentena d'entitats i associacions assegura en el seu manifest que l'Hospitalet és "una ciutat que resulta hostil pels seus habitants, principalment per a les persones amb diversitat funcional". Per solucionar els problemes que creuen que té la ciutat, el manifest proposa una moratòria urbanística als barris del nord de la ciutat, ja que és on hi ha més densitat de població i, afirmen, "una manca d'espais públics sense edificar". Demanen també un Pla Especial Urbanístic d'Allotjaments Turístics (PEUAT); l'ampliació urgent del parc d'habitatge social, la paralització del PDU Granvia-Llobregat i del Pla Cosme Toda i la "màxima preservació, recuperació i rehabilitació del patrimoni arquitectònic natural, agrari, industrial i cultural" de l'Hospitalet de Llobregat. Les entitats impulsores d'aquest manifest han convocat una manifestació pel dissabte 16 de novembre a les 11 del matí, amb el lema 'Un altre Hospitalet és possible'. La marxa sortirà des de Can Trinxet i acabarà a la plaça de l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat.