Publicado 06/11/2019 18:48CET

Treball destinar 23,6 MEUR a estimular i fomentar l'ocupació i l'economia de les Terres de l'Ebre

ACN

Tortosa.-El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies destinar l'any que ve 23,6 milions deuros a polítiques per activar, estimular i fomentar l'ocupació i el desenvolupament econmic a les Terres de lEbre. D'aquests, 14,7 milions es distribuiran a través dels programes del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC). La resta es destinar a programes per la inserció al mercat de treball (7,2 milions), programes de treball per a les persones amb discapacitat (1,1 milions) i foment de leconomia social, lautoocupació i el treball autnom (574.000 euros). Es preveu beneficiar 9.237 persones al territori. També hi haur 1,6 milions d'euros per reparar els danys de l'incendi de la Ribera d'Ebre.

Entre les novetats i actuacions previstes també s'inclou un pla de qualificació en Tecnologia Mbil, per formar i qualificar professionals en diferents mbits TIC que requereix el mercat laboral, un pla pilot de Certificats de Professionalitat en instituts, un programa d'aprenentatge per a la professionalització destinat a persones en situació de desocupació i en risc d'exclusió social i laboral, un de formació en el marc de la campanya agrria, i un treball per ocupacions, a través d'un portal amb informació de l'Observatori del Treball i Model Productiu sobre ocupacions en el mercat de treball, útil per prendre decisions sobre orientació professional.Es mantenen les accions de formació doferta adreades prioritriament a persones treballadores desocupades (FOAP), el projecte Singulars, per reforar locupabilitat i les competncies professionals de les persones joves, l'Enfeinat, que fomenta accions per a la contractació laboral temporal i acompanyament a la inserció de les persones en situació d'atur de llarga durada, o programes d'orientació.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés