Publicado 23/10/2020 17:16CET

Treball activa una consulta amb el sector de l'automoció per definir els criteris de licitació del CFPA de Martorell

El Departament treballa per publicar els plecs i obrir el concurs per a l'adjudicació de la gestió a principis de 2021

ACN

Barcelona.-El Departament de Treball, mitjanant el Servei Públic dOcupació de Catalunya (SOC), ha obert un període de consultes amb el sector de lautomoció per definir conjuntament quines han de ser les condicions i els criteris que regeixin la licitació del Centre de Formació Professional dAutomoció (CFPA) de Martorell. La informació obtinguda permetr garantir la idonetat dels plecs de licitació (lelaboració i publicació dels quals correspon al SOC). En aquest procés de consulta poden participar possibles entitats licitadores i altres actors del sector de lautomoció. També es vol recollir lopinió de persones expertes, autoritats independents i operadors econmics actius al mercat interessats en oferir el seu assessorament.

En un comunicat, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies recorda que abans de plantejar aquesta consulta, ja es van realitzar unes sessions amb diversos agents implicats en el sector de lautomoció i de la formació per recollir unes primeres reflexions i propostes. La voluntat amb aquest procés previ de concertació i consulta és lacostament a les expectatives de les possibles empreses licitadores daquest centre i, sobretot, a les necessitats de qualificació professional del sector de lautomoció.El Centre de Formació Professional dAutomoció de Martorell abastar lFP inicial i lFP per a locupació adreada tant a persones treballadores desocupades com en actiu. També inclour formació programada per les empreses, que ha de constituir un dels pilars de creixement del centre i aportar un alt grau despecialització formativa.La licitació que es va fer el mes de novembre de 2019 no va reeixir perqu cap empresa es va presentar per gestionar el centre. Llavors, el Govern ho va qualificar de "mala notícia" i es va emplaar a impulsar un nou procés de licitació que fes més atractiva la seva gestió. "Última oportunitat"En una reunió celebrada el passat 7 d'octubre amb el conseller d'Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, el Clúster de la Indústria d'Automoció de Catalunya (CIAC) ja va advertir que aquesta és "l'última oportunitat" perqu la installació, que porta 5 anys finalitzada per sense activitat, entri en funcionament i "ocupi el lloc que li pertoca dins el sector de l'automoció a Catalunya".

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés