Publicado 17/9/2020 11:30:10 +02:00CET

El transport escolar reprèn el servei amb la norma del rentat de mans, mascareta i assignant un seient per a tot el curs

Les 15 rutes que operen a l'Alt Urgell, que donen servei a 350 alumnes, han fet el primer viatge "sense incidències"

ACN

Les Valls de Valira \/ La Seu d'Urgell.-El transport escolar ha reprès aquest dilluns el servei amb un protocol que estableix que els alumnes han d'anar tot el trajecte amb mascareta, fer el rentat de mans amb gel hidroalcohòlic abans de pujar-hi i utilitzar sempre el mateix seient, el qual queda assignat per a tot el curs. De fet, el Departament d'Educació permet arribar al 100% d'ocupació dels autocars, tal com ho ha comunicat als consells comarcals. En el cas de l'Alt Urgell, on hi operen 15 rutes que donen servei a unes 350 persones, el primer viatge s'ha pogut dur a terme "sense incidències", segons ha explicat la seva presidenta, Josefina Lladós, que ha afegit que confia que aquesta situació de normalitat "pugui ser la tònica del què ha de venir".

En aquesta primera jornada de transport escolar no s'ha vist a tots els alumnes utilitzant el servei, ja que normalment molts pares opten per portar-los ells mateixos en aquest primer dia de classe. Així, en el cas de la ruta que va fins a Calvinyà, al municipi de les Valls de Valira (Alt Urgell), l'han agafat catorze de la trentena d'usuaris habituals.Lladós ha destacat que en totes les línies de la comarca s'han seguit les directrius establertes. Així, tot i que veu "natural" que després de sis mesos sense escola hi pugui haver un cert "neguit" per part de les famílies, ha volgut donar un missatge de "tranquil·litat". A més, ha demanat "ser tots molt responsables" i traslladar aquestes actituds als nens i joves.La presidenta del Consell Comarcal de l'Alt Urgell també ha afirmat: "És un temps en el que cal ser adaptable, perquè ningú sap què pot passar d'aquí a un mes". En aquest sentit, ha volgut deixar clar que des de l'administració s'intentarà donar resposta de la millor manera possible i amb l'objectiu de garantir l'obertura de les escoles i el dret a l'educació.

Contador