Publicado 22/2/2019 13:34:02 +01:00CET

Tracten per primer cop a l'Estat una nena amb atrfia muscular espinal infantil abans que en presentés els símptomes

Vall d'Hebron aconsegueix que un nadó amb la malaltia diagnosticada no la desenvolupi grcies a un tipus de terpia gentica administrada des del primer mes de vida

ACN

Barcelona.-Vall d'Hebron ha tractat una nena de l'atrfia muscular espinal infantil abans que presentés símptomes de la malaltia, d'origen gentic. És el primer centre de l'estat espanyol que aconsegueix que un nadó amb la malaltia diagnosticada no la desenvolupi grcies a l'administració d'un tipus de terpia gentica. A la Beatriz, que ara té nou mesos, li van fer el diagnstic prenatal, perqu la mare i el pare, portadors del gen causant de l'atrfia muscular espinal, havien tingut dos fills que van morir durant la lactncia a causa de la malaltia. Quan va néixer, i després de confirmar el diagnstic, Vall d'Hebron va demanar de seguida el tractament, que se li va comenar a administrar a les tres setmanes. "Aguanta el cap, s'aguanta assentada; menja sola, sense ennuegar-se, i no necessita cap aparell per respirar", ha subratllat la doctora Francina Munell, del Servei de Neurologia Peditrica.

L'atrfia muscular espinal és una malaltia minoritria neurodegenerativa que afecta aproximadament una de cada 6.000 persones.