Publicado 08/10/2019 13:03CET

Tortosa regular l'ús de patinets elctrics perqu no circulin per les voreres, duguin elements reflectants i casc

L'Ajuntament crear una comissió per perfilar l'ordenana amb els tcnics i la resta de grups municipals

ACN

Tortosa.-L'ús del patinet elctric ha tingut en els darrers mesos un augment significatiu a Tortosa. A falta d'una normativa general que en reguli l'ús i amb la instrucció de la Direcció General de Trnsit (DGT) perqu cada ajuntament ho faci a través d'ordenances municipals, l'Ajuntament de Tortosa ja ha posat a treballar els tcnics per perfilar una normativa. D'entrada se'ls prohibir circular per les voreres, hauran de portar llums i els usuaris hauran de dur elements reflectants i casc. El reglament i les sancions s'han d'acabar de perfilar en una comissió de treball amb la resta de grups municipals, després que el plenari d'aquest dilluns aprovés per unanimitat la creació d'aquesta ordenana.

El patinet elctric té una velocitat limitada que fa que no se'l consideri un vehicle per a la vegada és incompatible amb la circulació de vianants a les voreres. A Tortosa circulen sobretot patinets del tipus A i B que no superen els 25 quilmetres per hora i la nova ordenana municipal de Tortosa sobre el seu ús proposar que circulin per les zones de 30 quilmetres per hora, els carrils bici o la via verda, entre d'altres.Mentre no arriba una regulació estatal, la DGT, a través de la instrucció 16\/v124, ha proposat que siguin els ajuntaments qui ordenin l'ús dels patinets elctrics als seus municipis. Tot i que la proposta ja havia sorgit en l'última Comissió de Sostenibilitat, al plenari d'octubre, aquest dilluns, es va aprovar per unanimitat la moció d'ERC per crear l'ordenana. "Els tcnics ja han comenat a treballar i es constituir un grup amb totes les formacions per definir la normativa. Es regular al més aviat possible", ha explicat el tinent d'alcalde de Mobilitat, Fernando Saporta.Tortosa prendr com a referncia altres ordenances, com la de Barcelona, per tenint en compte les singularitats i casuístiques de la capital ebrenca. "No ho volem prohibir sinó regular-los i garantir la seguretat dels usuaris i dels vianants. Són vehicles elctrics que no contaminen i amb una regulació poden conviure amb el vianant, els vehicles i les bicis. Aquests és objectiu", ha defensat Saporta.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés