Publicado 18/09/2020 12:18CET

Torroella de Montgrí instal·la lectors de matrícules als accessos per detectar vehicles implicats en delictes

Pla general d'una de les càmeres lectores de matrícules instal·lades a Torrroella de Montgrí. Foto publicada el 19 de setembre del 2020 (horitzontal)
Pla general d'una de les càmeres lectores de matrícules instal·lades a Torrroella de Montgrí. Foto publicada el 19 de setembre del 2020 (horitzontal) - Cedida a l'ACN per l'Ajuntament de Torroella de Mo

ACN

Torroella de Montgrí.-L'Ajuntament de Torroella de Montgrí (Baix Empordà) ha instal·lat dues càmeres lectores de matrícules als accessos de Torroella de Montgrí, pel pont del Ter i per Ullà, amb l'objectiu millorar la seguretat ciutadana al municipi. Es tracta d'un sistema de videovigilància que permet controlar les entrades i sortides de vehicles. Les càmeres compten amb un sistema de lectura de plaques i permeten la gestió d'alertes vinculades a la identificació dels vehicles presumptament implicats en delictes. El programari que utilitzen de reconeixement automàtic de matrícules (ANPR) està basat en el mètode del reconeixement òptic de caràcters (OCR), la qual cosa permet l'anàlisi avançada de mobilitat en vehicles.

El sistema de videovigilància està enfocat exclusivament al control de vehicles i, en cap cas, al de persones ni al control d'ambient, ni al de velocitat. Serveix, fonamentalment, per creuar dades amb altres cossos policials i generar alertes quan es detecta l'accés o la sortida d'algun vehicle implicat en algun delicte.Segons informa l'ajuntament en un comunicat, també són una eina dissuasiva complementària del servei de proximitat que presta el cos de la Policial Local perquè als municipis on se n'han instal·lat, s'ha registrat una disminució important del nombre de fets delictius, especialment robatoris. En aquest sentit, el consistori remarca que durant l'estiu les càmeres ja han detectat dos matrícules sospitoses. Aquestes càmeres enregistren la totalitat d'imatges i es conserven durant un temps. D'aquesta forma, les gravacions poden ser consultables a futur, si es donés el cas d'alguna situació que requerís tenir elements de testimoniatge, prova o comprovació davant fets delictius.Les càmeres funcionen des d'aquest estiu i els agents del cos responsables del sistema estan rebent una formació específica.El sistema també permet comptabilitzar de manera real el flux de vehicles que entren i surten del municipi.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés