Publicado 6/2/2019 15:27:06 +01:00CET

Torroella de Montgrí dona ple suport al portaveu de la CUP citat a declarar davant la Gurdia Civil

En el ple d'aquest dijous es llegir una declaració institucional i els regidors de l'equip de govern l'acompanyaran el dia de la declaració

ACN

Torroella de Montgrí.-L'Ajuntament de Torroella de Montgrí (Baix Empord) dona ple suport al portaveu de la CUP al municipi, Robert Huertas, que la Gurdia Civil ha citat a declarar pel boicot de l'acte de Ciutadans. En el plenari d'aquest dijous 7 de febrer l'alcalde, Josep Maria Rufí, llegir una declaració institucional de suport. En el text, el govern local assegura que Robert Huertas "sempre ha mostrat un comportament exemplar" en les relacions amb totes les formacions polítiques a l'Ajuntament. En parallel a la declaració institucional, els tres grups polítics de l'equip de govern municipal (ERC-Junts, UPM i LEST) han anunciat que acompanyaran a Huertas en la citació a la caserna de la Gurdia Civil d'aquest dilluns 11 de febrer.

En el text que es portar dem a votació en el plenari també s'afirma que el consistori "no té constncia de cap actuació o fet que justifiqui la citació" de Huertas i mostra "el total rebuig de l'Ajuntament a tota la judicialització de la política". També demana que hi hagi una "política municipal basada en el respecte, dileg i pacte tal com sempre s'ha produt al municipi de Torroella de Montgrí".Segons la citació que ha rebut Robert Huertas, la Gurdia Civil el considera responsable d'un presumpte delicte d'amenaces que es va produir el dissabte 26 de gener. Aquest dia, Ciutadans havia organitzat un acte polític a la plaa de Quintana i Combis a Torroella de Montgrí.Davant d'aix, els membres de la Forja-Baix Empord van convocar una concentració a la plaa U d'octubre del mateix municipi. Al final, els manifestants van desplaar-se fins al punt on Ciutadans feia l'acte polític.Després de moments de tensió, l'arribada del portaveu de Ciutadans al Parlament, Carlos Carrizosa, va fer que les protestes augmentessin de to i alguns dels concentrats van increpar als membres de la formació taronja. A més, el portaveu de la formació a comarques gironines, Sergio Atalaya, va rebre l'impacte d'una llauna que li va provocar una feria al nas.