Publicado 23/02/2019 19:42CET

TMB assegura que tots els empleats del metro afectats per l'amiant treballen o han treballat en l'mbit de manteniment

L'empresa denuncia la "campanya de desinformació" iniciada pels sindicats

ACN

Barcelona.-Transport Metropolitans de Barcelona (TMB) ha afirmat aquest dissabte que els vint treballadors del metro afectats per l'amiant treballen o han treballat en l'mbit de manteniment. La direcció de TMB ha contradit així els sindicats i els ha acusat d'iniciar una "campanya de desinformació" per haver difós que els conductors de metro i el personal d'estacions també havien estat exposats a l'amiant. Aquests empleats, segons TMB, no treballen en escenaris amb aquesta fibra i, en cas que algun d'ells tingués algun tipus d'afectació, caldria analitzar-ho per detectar altres possibles fonts d'exposició. Amb tot, TMB ha reiterat que les condicions ambientals del metro són segures per als usuaris i els treballadors.

La direcció ha considerat "una actitud irresponsable i deslleial" que els sindicats hagin denunciat la mort d'un treballador jubilat per exposició a l'amiant "sense haver compartit cap informació" prvia amb l'empresa, que ha assegurat desconixer el tema. TMB ha criticat també que els sindicats no hagin concretat "cap detall que permeti verificar el fet i les circumstncies". Dels vint casos d'empleats afectats per amiant, disset són d'engruiximents pleurals, dos de plaques pleurals no calcificades i un de placa pleural calcificada. D'altra banda, cap d'aquestes afectacions són una patologia greu i no han requerit tractament mdic.TMB ha refermat el seu compromís d'abordar "de manera responsable, diligent i transparent" la problemtica de l'amiant i ha recordat que s'est desenvolupant un programa de vigilncia de la salut del personal que hagi pogut estar en contacte amb fibres d'amiant durant la seva vida professional.En aquest sentit, TMB ha explicat que s'estan realitzant revisions mdiques específiques mitjanant una tomografia axial computeritzada d'alta resolució (TACAR), una tcnica de diagnstic per a la imatge més sensible que la radiografia que permet diagnosticar lesions torciques de forma preco. Segons l'empresa, uns 620 treballadors dels més de mil que formen els collectius potencialment exposats han passat una primera fase d'aquest examen, que és voluntari. En cas que s'hagin detectat anomalies, s'ha concertat una visita amb un pneumleg per tal d'obtenir una valoració més detallada.A part, l'empresa ha identificat el personal que durant els últims 15 anys ha treballat en mbits exposats a l'amiant, i que actualment ja no forma part de la plantilla per baixa voluntria o jubilació, per exemple, i li ha enviat una carta per recomanar-li que es faci un reconeixement mdic preventiu.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés