Territori es compromet a "re estudiar" l'oferta de transport públic de Guissona i "posar-la al dia"

Publicado 11/10/2019 17:00:54CET

El conseller Calvet assegura que en deu anys Lleida ha passat d'1 milió d'usuaris d'autobusos interurbans públics a prop de 2,5 milions

ACN

Guissona.-El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha manifesta el compromís de Departament en re estudiar l'oferta de transport públic de Guissona (Segarra) per "posar-la al dia" i fer que les freqüències i horaris s'adeqüin més a les necessitats de la població. Després de mantenir una reunió amb l'equip de govern del municipi, el conseller ha reconegut el "motor econòmic" que suposa l'agroindustria del municipi per la comarca i el conjunt del país i a la vegada la "insuficiència" dels operadors de transport públic de la zona amb "mala coordinació" a l'hora de connectar amb Lleida o Barcelona. Calvet també ha dit que al conjunt de la demarcació, en 10 anys s'ha passat d'1 milió d'usuaris d'autobusos interurbans a 2,5 milions.

L'augment substancial d'usuaris de transport públic a la demarcació de Lleida té una "repercussió econòmica" segons el conseller Calvet, que es tradueix amb una inversió per part del Govern per millorar-lo. En aquest sentit, Calvet ha dit que el Govern s'està "deixant la pell" per disposar d'una mobilitat més "sostenible" per fer front a l'emergència climàtica.A Guissona, el conseller de Territori també ha abordat altres qüestions del municipi com l'ampliació de la depuradora, la construcció d'una rotonda per facilitar l'accés a la ciutat i una variant del recorregut de l'Eix Transversal cap al nord de la comarca.