Publicado 08/02/2019 15:19CET

El Teatre Lliure cancella l'espectacle 'Mount Olympus' de Jan Fabre, acusat d'assetjament sexual

Agencia Catalana de Noticias
ACN

La Junta de Govern ha aprovat publicar la informació dels comptes del teatre

ACN

Barcelona.-El Teatre Lliure ha cancellat un dels plats forts de la temporada: 'Mount Olympus' del belga Jan Fabre, qui l'any passat va ser acusat d'assetjament sexual. El passat dimarts, precisament, la plataforma 'No és cultura' va anunciar que organitzaria una jornada reivindicativa el 15 de juny en parallel a la representació de 'Mount Olympus' al Lliure. L'objectiu era "fer d'altaveu" de les denúncies contra el creador, acusat d'abús de poder, males praxis, assetjament sexual i comportaments sexistes per una vintena d'extreballadors de la companyia Troubleyn. La cancellació del muntatge és una de les diverses mesures aprovades per la Junta de Govern, proposades pel director del Lliure, Juan Carlos Martel Bayod, entre les quals també hi ha publicar la informació dels comptes del teatre, durant el mandat de la nova direcció.

El Teatre Lliure ha explicat en un comunicat que, es cancellava el muntatge de Fabre en consonncia amb les línies programtiques incloses al projecte de la nova direcció "expressada en la voluntat dun teatre en el qual la redistribució de recursos i la concepció dun canvi de model social pugui realitzar-se de la manera més tica artísticament i humanament". El Lliure ha assenyalat que les entrades adquirides per a aquesta funció seran retornades a tots els seus compradors en els prxims dies.'No és cultura' va anunciar una jornada reivindicativa el 15 de juny coincidint amb la representació de 'Mount Olympus' al Lliure i van dir que l'acte es faria "es cancelli o no" l'espectacle del dramaturg. La plataforma va considerar que les denúncies contra Fabre són "molt greus" i va lamentar que víctimes i testimonis no tenen, al seu parer, la protecció i presumpció d'innocncia que "només es reserva a la persona denunciada". 'The Generosity of Dorca'La polmica sobre Fabre també es va poder sentir en el seu espectacle 'The Generosity of Dorca' que es va representar al Teatre de Salt dins del Temporada Alta al novembre de l'any passat. Feia, en aquell moment, dos mesos que Jan Fabre havia estar acusat, al setembre, d'abús de poder i d'assetjament sexual per una vintena de ballarins i treballadors que havien estat amb ell.Un dels ballarins del solo de l'espectacle 'The Generosity of Dorca', Matteo Sedda, va demanar en aquella ocasió "el respecta el públic" per la seva actuació al Teatre de Salt. Sedda va assegurar en un comunicat que seguir treballant amb la companyia després de les acusacions al coregraf Jan Fabre d'abús de poder i assetjament sexual. El ballarí va afirmar que "mai" l'ha vist com "una persona intimidadora, sexista o racista". El festival Temporada Alta va anunciar que es mantindria l'espectacle. El seu director, Salvador Sunyer, va avanar, en una entrevista a l'ACN, que la fiscalia de Blgica ja havia obert una investigació i fins que aquesta no es pronunciés, confiarien en la presumpció d'innocncia de Fabre.Informació dels comptes anuals Seguint amb les mesures aprovades per la Junta de Govern del Lliure, dacord amb "la voluntat de dur a terme una gestió amb la mxima transparncia també en lrea econmica", ha anunciat que la nova direcció publicar la informació dels comptes anuals del teatre "durant el seu mandat, incloses les retribucions, dietes i indemnitzacions dels seus crrecs directius". Així mateix, s'establiran uns límits de retribucions per als creadors que intervinguin en les produccions prpies de la programació del Teatre Lliure, en funció de la sala i de cada categoria artística.El Lliure també ha apuntat que s'habilitar una nova plataforma, via web, per a la recepció de projectes artístics, tot garantint "la recepció i l'estudi de totes les propostes rebudes per part de la direcció artística i del comit de programació". Ha assegurat que es donar resposta a totes les propostes en un termini establert.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés