Publicado 07/08/2019 16:04CET

Trrega permetr l'accés a la plaa Major a vehicles de persones amb discapacitat i per a usos de crrega i descrrega

Agencia Catalana de Noticias
Agencia Catalana de Noticias - ACN

ACN

Trrega.-La Junta de govern local de l'Ajuntament de Trrega ha fixat la nova ordenació del trnsit a la plaa Major, que s'aplicar a partir del 9 d'agost. La normativa, consensuada prviament amb representants dels vens i comeros de la zona, respon a la recent vianalització de la plaa Major i només permetr l'accés de vehicles per facilitar la mobilitat de persones amb discapacitat (amb un límit d'estacionament de quinze minuts) i per a usos de crrega i descrrega de mercaderies (amb un temps mxim limitat de deu minuts). Els vehicles que accedeixin a la plaa Major hauran d'estacionar en els espais senyalitzats: dos llocs de crrega i descrrega en bateria i un lloc reservat per a persones amb mobilitat reduda.

Les places se situaran a la zona de la faana de 'la Caixa', on recentment també s'ha installat un aparcament per a bicicletes. Per tal de minimitzar l'impacte visual i no embrutar el paviment de pedra, s'habilitaran senyals verticals i s'evitar la senyalització horitzontal.L'accés a la plaa Major per a usos de crrega i descrrega quedar subjecte a un horari d'obertura, que ser el mateix que s'aplicar als carrers del Carme, Major i Agoders, unificant així l'accés de crrega i descrrega a la zona del centre comercial. Així els vehicles que facin repartiment només podran fer ús de les places de dilluns a divendres, de set a onze del matí i de dues a dos quarts de sis de la tarda, i els dissabtes, només de les set a les onze del matí. Els diumenges queda prohibit l'estacionament per a carrega i descrrega. Tanmateix, els vehicles de persones amb discapacitat que disposin de targeta d'aparcament podran entrar a la plaa Major a qualsevol hora. Si és fora dels horaris esmentats, s'obrir l'accés abaixant les pilones mitjanant una trucada telefnica a la policia local. La plaa Major continuar prioritzant, per tant, la mobilitat a peu o en bicicleta, potenciant alhora el gaudi de l'espai i de les diferents terrasses dels establiments de restauració. Segons l'alcaldessa de Trrega, Alba Pijuan, es tracta de compatibilitzar la presncia limitada de vehicles a la plaa Major amb la vianalització que caracteritza la recent reforma de l'espai. "No deixem de prestar atenció a les necessitats de les persones amb discapacitat i dels comeros pel que fa al trnsit rodat preservant alhora la mobilitat dels vianants, per als quals s'ha dissenyat la nova plaa Major", ha explicat l'alcaldessa.Vianalització d'un espai emblemticLa plaa Major de Trrega ha estat objecte d'una renovació integral amb la implantació d'una plataforma única vianalitzada. L'eliminació de barreres arquitectniques, així mateix, fa més fcil, cmoda i segura la mobilitat dels vianants. Les antigues llambordes de la superfície s'han substitut per lloses rectangulars de pedra natural. La nova fesomia és molt similar a la de la plaa de Sant Antoni o el carrer d'Urgell, configurant una imatge urbana integradora del nucli antic. Al subsl també es van substituir les xarxes de clavegueram i de subministrament d'aigua de boca, que es trobaven molt deteriorades pel pas del temps. La inversió ha ascendit a 336.870 euros, amb un ajut de 160.528 euros provinents del Pla de Refor Local de la Diputació de Lleida.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés