Publicado 29/5/2019 16:00:51 +02:00CET

Tàrrega amplia les aliances amb empreses i entitats per impulsar el Segarra-Garrigues

Agencia Catalana de Noticias
ACN

Es creen dos consells consultius que s'integraran dins el marc de gestió del PECT Motors del canal que aposta per la innovació en regadiu i agroindústria

ACN

Tàrrega.-Tàrrega ha formalitzat aquest dimecres la creació de dos consells consultius, un d'empreses i un d'entitats, per integrar-los en el marc de gestió de Projecte d'Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) Motors per al Segarra-Garrigues. A través d'aquest pla estratègic, l'Ajuntament, l'IRTA, l'associació ACORD i la Fundació Mas Badia promouen el creixement econòmic del territori a partir dels usos del canal. Ara, amb la creació de dos consells consultius, s'amplien les aliances del PECT en els àmbits empresarials i institucionals. Al consell consultiu empresarial s'integren explotacions agrícoles i ramaderes, comunitats de regants i cooperatives, mentre que al d'entitats es fomenta la implicació d'institucions públiques i privades, i centres de recerca.

Els dos nous òrgans, que es reuniran una vegada a l'any, tindran caràcter consultiu i de contrast fent un seguiment de les accions del PECT, i vetllant perquè es mantingui l'orientació cap a les finalitats de desenvolupament fixades en el seu moment.L'alcaldessa en funcions, Rosa Maria Perelló, a encapçalat avui la reunió de treball del PECT en què s’han exposat les directrius dels consells consultius. “Volem sumar suports i esforços amb altres agents del territori per tirar endavant el projecte ‘Motors per al Segarra-Garrigues’”, ha assenyalat. Perelló també ha manifestat que els consells consultius contribuiran alhora “a transferir coneixement en benefici del sector productiu”. Nou model d’agriculturaEl PECT Motors per al Segarra-Garrigues aposta per un nou model d’agricultura intel·ligent i competitiu a través de la innovació aplicada als regadius, la gestió eficient de l’aigua i la transferència de coneixements. Es vol implantar així la producció d’aliments de forma més econòmica, social i ambientalment sostenible. És, per tant, una xarxa win-win d’aliances estratègiques per a la promoció de conreus, en especial el pistatxer, l’olivera, la vinya, la poma de muntanya i el blat de qualitat. L’objectiu és la introducció de conreus amb un alt valor afegit, que resultin més rendibles per a les explotacions agràries. Això pot propiciar a la vegada la incorporació de nous agricultors joves al territori. El projecte suposa a més la millora de la qualitat de vida de la població rural i una major sostenibilitat mediambiental. La capital de l’Urgell, al capdavant del projecteL’Ajuntament de Tàrrega exerceix la gestió, la coordinació i el seguiment del projecte reforçant així la seva capitalitat territorial del sistema Segarra-Garrigues. El PECT Motors per al Segarra–Garrigues compta amb un pressupost d’2,3 milions d’euros, la meitat dels quals són subvencionats amb ajuts del FEDER. La Diputació de Lleida aporta un 25% i els agents impulsors del projecte el 25% restant.