Publicado 04/11/2020 14:45CET

Tarragona detecta més abocaments de residus il·legals després del confinament

Pla general d'un abocament al carrer Puig d'en Sitges de Tarragona. Imatge publicada el 4 de novembre del 2020. (Horitzontal)
Pla general d'un abocament al carrer Puig d'en Sitges de Tarragona. Imatge publicada el 4 de novembre del 2020. (Horitzontal) - Cedida per l'Ajuntament de Tarragona (ACN)

L'Ajuntament incoa 20 expedients sancionadors per llençar runa d'obra, mobles o pintura

ACN

Tarragona.-L'abocament de residus voluminosos sense permís i en llocs no autoritzats ha anat a l'alça a Tarragona des del confinament per la covid-19, segons l'Ajuntament. La Guàrdia Urbana ha imposat una sanció de 300 euros a 103 persones identificades amb aquests abocaments irregulars. D'altra banda, des del desembre passat el departament de Neteja i la Unitat de Medi Ambient de la Guàrdia Urbana també tenen en marxa 20 sancions de 4.001 euros per constituir abocaments incontrolats en llocs no habilitats. Entre d'altres, s'han detectat abocaments de mobles i residus d'habitatge, de runa, pneumàtics, grans quantitats de fusta i, fins i tot, un abocament de 200 litres de pintura d'impremta originària d'un diari de Lleida al qual s'ha sancionat.

Segons ha informat aquest dimecres el conseller de Neteja, Jordi Fortuny, una sanció ja s'ha cobrat, n'hi ha dues més que estan en tràmit de pagament i la resta segueixen la tramitació administrativa. Fortuny ha explicat que estan valorant en properes sancions incorporar a la multa el cost de la neteja de l'abocador, més possibles danys i greuges per al medi ambient, tal com preveu la Llei de Residus. Fa uns mesos el consistori va haver de pagar 80.000 euros per netejar un abocador incontrolat. Des d'aquest mes de novembre, a més, es permetrà l'entrada a la deixalleria fixa que hi ha al carrer del Coure a les activitats econòmiques que fan els abocaments. Una mesura més per acabar amb els residus incontrolats, segons consistori. A banda, la Guàrdia Urbana i el departament de Neteja han imposat 28 sancions per dipositar la brossa o les escombraries fora dels contenidors, i 27 per fer-ho fora de l'horari fixat per l'Ajuntament. També s'han imposat vuit multes per dipositar brossa o deixalles en un contenidor de recollida selectiva diferent al que correspon. La infracció més habitual, però, és abandonar residus voluminosos fora de lloc i al costat dels contenidors sense permís. L'incompliment comporta una sanció de 300 euros i, segons l'Ajuntament, aquesta és una actitud incívica "que ha anat molt en augment" des del confinament. Enguany se superen les 100 sancions. L'Ajuntament recorda que per llençar aquest tipus de materials cal sol·licitar cita prèvia per l'aplicació EPP o trucar al telèfon verd. Els darrers mesos s'ha doblat aquest servei, de 25 peticions diàries a 50. De dimarts a dissabte es poden llençar aquest tipus de residus, limitant-ho a un màxim de cinc, entre les 20 i les 22 hores. El conseller Fortuny ha explicat que s'està fent una feina "molt intensa" per tal d'acabar amb els abocadors incontrolats amb tasques de vigilància, gravació i investigació per part de la Guàrdia Urbana. A més, ha apuntat que també poden participar-hi ciutadans que tinguin imatges i proves de qui està fent un abocament.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés