Publicado 13/3/2019 12:19:56 +01:00CET

Suspenen el judici contra l'exalcalde de Bscara per haver perjudicat un empresari amb un certificat urbanístic fals

Lluís Lloret s'enfronta a una pena de 6 anys de presó i tretze d'inhabilitació per estafa, falsedat documental i prevaricació

ACN

Girona.-L'Audincia de Girona ha susps el judici contra l'exalcalde de Bscara (Alt Empord) Lluís Lloret per haver perjudicat un empresari emetent un certificat urbanístic fals. El cas es remunta al febrer del 2004. Segons sostenen les acusacions, Lloret i els seus assessors haurien ems una certificació falsa per fer creure al promotor que podria edificar en uns terrenys coneguts com el polígon industrial d'Orriols, quan en realitat aix era impossible perqu el pla general del municipi s'havia declarat nul i estava paralitzat. El fiscal recull que l'empresari va arribar a pagar 6,2 MEUR a l'Ajuntament -l'acusació particular parla de més de 7- per desenvolupar la zona i fer-hi una hípica. Uns diners que mai van destinar-se a aquests projectes, sinó que el consistori hauria fet servir per a d'altres finalitats.

Les acusacions imputen a Lluís Lloret els delictes d'estafa, falsedat documental i prevaricació. Demanen que se'l condemni a 6 anys de presó, a 13 d'inhabilitació i a pagar una multa de 6.480 euros. De manera alternativa, l'acusació particular imputa a l'exalcalde de Bscara un delicte d'extorsió i demana que se'l condemni a 5 anys de presó.A més d'ell, a la banqueta dels acusats també s'hi asseuran la secretria municipal i un advocat assessor de l'Ajuntament. El judici s'havia de celebrar aquest dimecres a la Secció Tercera de l'Audincia de Girona, per s'ha acabat suspenent per la incompareixena de diversos testimonis. La nova data per celebrar la vista oral s'ha assenyalat per al proper 27 de maig.