Publicado 01/07/2019 16:57CET

El Suprem confirma lanullació de la taxa de lAjuntament de Barcelona que gravava els pisos buits

Els magistrats consideren que el consistori no té competncies per aplicar-la

ACN

Madrid.-La Sala Tercera del Tribunal Suprem ha fet pública aquest dimarts una sentncia que confirma lanullació de la taxa de lAjuntament de Barcelona que gravava els pisos buits. Els magistrats confirmen el criteri del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TJSC) que el juliol del 2017 ja va deixar sense efectes aquests gravmens perqu considerava que el consistori no tenia competncies per regular aquesta qüestió. Com el TSJC, el Suprem conclou que la taxa no es pot enquadrar en cap dels serveis o activitats de la Llei dHisendes Locals, i la Llei de lHabitatge del 2007 de Catalunya no atorga les competncies municipals que invoca lordenana fiscal.

El Suprem dóna la raó daquesta manera a la Societat de Gestió dActius Procedents de la Reestructuració Bancria, S.A. (SAREB), que el 2016 va interposar recurs contra lordenana municipals que regulava la taxa de pisos buits i que ja va aconseguir que el TSJC fallés a favor seu. Ara els magistrats desestimen el recurs presentat per lAjuntament de Barcelona, que addua que la sentncia del TSJC vulnerava la Llei reguladora de les Hisendes locals i la Llei del Rgim Especial del Municipi de Barcelona. Segons el Suprem, la taxa no infringeix cap article de la Llei dHisendes Locals, i lAjuntament de Barcelona ni pot aprovar disposicions de carcter general en aquesta matria ni té competncies sobre lactivitat que gravava la taxa.El motiu, segons la sentncia, és que les taxes han de complir el principi de legalitat tributria i el tribut de lajuntament de Barcelona no es pot enquadrar en cap dels serveis o activitats que sinclouen a la Llei dHisendes Locals ni tampoc a la Llei dHabitatge del Parlament.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés