Publicado 24/4/2019 16:21:50CET

Només Decathlon i DSV han concentrat el 61% del total de l'espai

La superfície contractada d'espais logístics a Barcelona augmenta un 23% però baixa lleugerament el nombre d'operacions

ACN

Barcelona.-La superfície contractada d'espais logístics a Barcelona va sumar 222.752 metres quadrats durant el primer trimestre d'aquest any, xifra que suposa un increment del 23% respecte el mateix període del 2018, segons un informe de BNP Paribas Real Estate. No obstant això, el nombre d'operacions ha retrocedit lleugerament i ha passat de les 18 en el primer trimestre del 2018 a les 15 d'enguany. D'aquestes, dues han representat el 61% del total de la contractació després de l'anunci de la futura plataforma de Decathlon a la Zona Franca, amb 93.000 metres quadrats, i els 46.000 metres quadrats contractats per DSV a Molins de Rei. D'altra banda, segons l'informe de l'entitat francesa, el 73% de les grans operacions són clau en mà i taxa de disponibilitat se situava entorn el 3%, a l'1 d'abril.

El fet que molta contractació hagi estat claus en mà ha fet que la disponibilitat no es vegi molt afectada durant els primers mesos de l'any. Dins de l'arc més pròxim al centre no hi ha cap terreny disponible ni la ZAL disposa de cap sòl per nous grans projectes.Per zones, l'arc local ha concentrat la meitat de la concentració durant els primers tres mesos de l'any per l'operació de Decathlon i el segon arc (regional), més dinàmic, ha sumat el 41% de la superfície contractada, distribuïdes en vuit operacions.La renda mitjana dels tres arcs logístics –local, regional i estatal- s'ha incrementat respecte el trimestre anterior, fins als 4,85 euros per metre quadrat i mes, mentre que la renda prime es manté en els 6,80 euros per metre quadrat i mes.L'informe de BNP també pronostica que de cara a la resta de l'any hi haurà un major protagonisme de les petites i mitjanes superfícies. Segons detalla, la tendència ara serà contractar entre 3.000 i 5.000 metres quadrats i els propietaris de grans superfícies, de més de 20.000 metres quadrats modulables, s'obriran llogar-les a més d'una empresa en lloc d'oferir-les com una sola unitat

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.