Publicado 17/02/2019 12:36

Un startup catalana crea una app per fer el seguiment de pacients amb trastorns mentals

Lempresa presentar laplicació a lestand dACCIÓ al congrés 4YFN en el marc del Mobile World Congress

ACN

Barcelona.-La startup catalana FollowHealth ha creat una aplicació que permet fer seguiment remot de pacients amb trastorns de salut mental com la depressió, lansietat o lalcoholisme. Lapp recull a través dels sensors del mbil i dun wereable indicadors com el moviment, les hores de son o la freqüncia cardíaca, i ho combina amb preguntes diries que el pacient respon des del seu telfon mbil. Tota la informació senvia en un informe automtic als psiclegs o psiquiatres per tal de millorar-ne lassistncia. L'empresa presentar l'aplicació a lestand dACCIÓ del Departament dEmpresa i Coneixement al congrés 4YFN, que se celebrar a Barcelona entre el 25 i el 27 de febrer en el marc del Mobile World Congress.

L'aplicació est en fase dassajos clínics i hi participen 60 pacients voluntaris de la Unitat de Conductes Addictives del Servei de Psiquiatria de lHospital Clínic. També té la collaboració de la Secció de Neurologia Peditrica de lHospital Universitari Vall dHebron. Els pacients connecten lapp a través de Bluetooth a un 'wearable' que recull dades mitjanant diversos sensors. Aquestes s'analitzen i s'emmagatzemen al núvol. Entre els parmetres objectius que recull hi ha la son, el moviment i la freqüncia cardíaca, que tenen incidncia en la detecció dalteracions emocionals. Una vegada compilades, les dades sinterpreten automticament amb uns algoritmes desenvolupats per lempresa basats en tecnologia 'machine learning'.Posteriorment, les dades es combinen amb preguntes peridiques personalitzades sobre lestat del pacient. A tall d'exemple, la scia fundadora i CEO de la startup, Núria Pastor, explica que si el pacient normalment dorm 5 hores, que ja és poc, i en un moment determinat comena a dormir-ne només dues, la plataforma ho detecta per si mateixa i ens indica que alguna cosa pot estar fallant en el tractament o en les pautes que se li han donat. A més, amb lanlisi remot de les respostes a les preguntes també es pot saber si el pacient "est passant per algun moment dinestabilitat, ha afegit Pastor. En aquests casos, es podria avanar la visita i proporcionar latenció que el pacient necessita en aquell moment.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés