Publicado 11/4/2019 20:34:07 +02:00CET

SOS Racisme condemna "una agressió amb patrons racistes" del servei de seguretat de TMB

El diputat d'ERC Ruben Wagensberg denuncia un "abús de poder i violncia" després de filmar en vídeo l'actuació d'un agent a la parada de la Barceloneta

ACN

Barcelona.-TMB est investigant l'actuació d'un agent de seguretat del metro de Barcelona, després que SOS Racisme i el diputat d'ERC Ruben Wagensberg hagin denunciat una "agressió amb patrons racistes" a la parada de la Barceloneta. El diputat i activista ha gravat com un home del servei de seguretat del metro empentava contra una paret i agafava per la cara i el coll un jove que, segons ha dit el polític, "en cap moment" havia mostrat resistncia a l'agent. "Reviseu les cmeres, si us plau. L'agent, lluny de fer la seva feina, portava estona intentant provocar una situació violenta", ha dit Wagensberg, que també ha penjat un curt vídeo on es veu l'agent de seguretat tocant-se els genitals de manera desafiant.

"Una altra vegada abús de poder i violncia", ha lamentat Wagensberg, que ha dit que l'agent "vacillava" els dos joves. El diputat d'ERC ha reclamat a TMB que doni explicacions sobre "quin protocol d'actuació diu que s'ha d'exercir violncia quan no hi ha cap mena de resistncia". Fonts de l'empresa del metro de Barcelona han indicat que estan "investigant" els fets. Per la seva banda, SOS Racisme ha condemnat "l'agressió" que ha dit que respon a "patrons racistes de les forces de seguretat de TMB", i ha posat el seu servei de denúncies a disposició dels afectats i els testimonis dels fets.