Publicado 6/2/2019 12:39:14 +01:00CET

Sorpresa i decepció a Arbeca i Belianes pel cas del rector investigat per suposats abusos a menors

Agencia Catalana de Noticias
ACN

Josep Maria Font ha oficiat una darrera missa aquest dimecres al matí a Belianes i després ha anunciat que deixava les parrquies

ACN

Arbeca \/ Belianes.-Els vens d'Arbeca (Garrigues) i Belianes (Urgell) han rebut amb sorpresa i decepció la notícia que el seu rector, Josep Maria Font, és un dels dos investigats pel Vatic per suposats abusos a menors. Ningú tenia coneixement dels antecedents del capell que han definit com una 'bona persona, amable i que s'hi podia parlar amb confiana'. Font ha oficiat una darrera missa aquest dimecres a les deu del matí a la parrquia de Belianes i després ha marxat. Al cap d'una estona s'ha donat a conixer la seva renúncia al crrec de les parrquies on desenvolupava les seves tasques. Des de l'Ajuntament d'Arbeca han apuntat que els pares dels nens que fan catequesi estan 'preocupats' si bé les classes les fan catequistes i el mossn només hi passava de tant en tant.

Arbeca i Belianes, dos dels municipis al crrec del rector Josep Maria Font, s'han llevat aquest dimecres amb el rebombori meditic de les informacions sobre la investigació del Vatic per suposats a busos a menors. La tinent d'alcalde d'Arbeca, Mireia Navs, ha assegurat que no tenien coneixement de res i que se'n van assabentar de tot ahir dimarts quan va sortir a la premsa. Est previst que l'equip de govern abordi la qüestió en una reunió aquest vespre i també demanar tota la informació que hi hagi sobre el cas a l'arquebisbat de Tarragona. En qualsevol cas, Navs ha remarcat que tindran 'tolerncia zero' amb aquest tema i ha afegit que si es confirma tot plegat, declararan al mossn 'persona non grata'.D'altra banda, la tinent d'alcalde ha reconegut que els pares dels set o vuit nens que fan catequesi estan 'preocupats' tot i que les responsable de donar les llions religioses als infants són catequistes. El mossn només 'hi passava de tant en tant' per no hauria estat mai sol amb els nens, ha afegit.L'Antonio Balcells és un veí d'Arbeca que viu just al davant de la parrquia de Sant Jaume Apstol i ha assegurat que sempre havia considerat al mossn com una 'bona persona i amable'. En aquest sentit, ha manifestat sorpresa per les notícies que el vinculen a abusos a menors i ha lamentat que 'no comptava amb aix' ja que és una persona que 'és el que és, i el que representa'.'Els capellans tenen necessitats, se'ls ha de deixar casar'A Belianes un grup de dones que han assistit a la darrera missa que ha oficiat el mossn comentava els fets al bar del poble i també han manifestat la seva sorpresa. La Ramona ha assenyalat que la informació els ha caigut com una 'bomba' ja que el mossn és 'molt bona persona i s'hi podia parlar amb confiana'. La mateixa testimoni ha opinat que als capellans caldria deixar-los casar, formar una família i poder 'fer l'amor', ja que 'tenen necessitats i aix no és cap pecat'.