Un estudi d'Agricultura constata el creixement continu del consum d'aquests productes, sobretot entre els més joves
ACN
Lleida.-El 60% de la població catalana consumeix productes ecolgics, tot i que amb una freqüncia molt diferenciada. Un 47% ho fa més d'un cop al mes, mentre que els consumidors que ho fan setmanalment ja arriben al 34%. Així ho constata el Barmetre de Percepció i Consum dels Aliments Ecolgics 2020, elaborat pel Departament d'Agricultura a partir de 1.600 entrevistes a la població catalana durant el mes de febrer d'enguany, amb l'objectiu de quantificar i qualificar el coneixement i els hbits de consum d'aliments ecolgics dels consumidors catalans i mesurar-ne l'evolució. El darrer Barmetre s'havia publicat l'any 2015, i el que ara es presenta ja arriba a la sisena edició.
Els resultats d'aquest estudi mostren també que les persones que en consumeixen a diari també pugen envers el barmetre anterior, i ara gairebé arriben al 8%. Així doncs, en aquesta ocasió l'augment del consum dels aliments ecolgics afecta totes les franges de consum, des de les persones que enceten a consumir productes ecolgics fins a les que ja en consumien, que van incrementant la seva intensitat de consum, és a dir, s'hi fidelitzen cada cop més. A més, també s'extreu de l'enquesta que la franja d'edat que més assegura comprar-ne és de 35 a 49 anys (51,4%) i s'observa una relació directa entre nivells d'estudis i compra d'aliments ecolgics (sense estudis 11%, amb estudis universitaris 52%). Foment del consum dels aliments ecolgicsPrecisament, amb l'objectiu de continuar avanant en aquesta tendncia, la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jord, presenta aquesta tarda de forma telemtica una nova edició de la Setmana Bio per a l'alimentació ecolgica, que enguany ser eminentment virtual. També participar a l'acte Toms Molina, meteorleg de TV3, que mantindr una xerrada amb Jord sobre alimentació ecolgica mitjanant un Instagram Live.La Setmana Bio per a l'Alimentació Ecolgica, que tindr lloc des de dissabte fins al diumenge 25 d'octubre, és un esdeveniment impulsat per la Generalitat a través del Departament d'Agricultura, amb la participació de les conselleries d'Educació i de Territori i Sostenibilitat, i esdevé una ocasió per conixer de primera m el treball dels productors agroalimentaris ecolgics catalans i les característiques i qualitat dels aliments ecolgics. Les activitats que formen part del programa han estat organitzades per persones i entitats del sector ecolgic mateix amb l'objectiu de donar-se a conixer entre la població i divulgar la producció i alimentació ecolgiques.