Publicado 10/7/2019 17:01:15 +02:00CET

S'inicien els tràmits del futur tram de via verda entre Sant Ferriol i Vall de Bianya que costarà més de 3 MEUR

El Consell Comarcal de la Garrotxa i el Consorci de Vies Verdes confirmen que la 'Ruta del Fluvià' es finançarà amb un ajut estatal

ACN

Olot.-El Consell Comarcal de la Garrotxa i el Consorci de Vies Verdes han anunciat aquest dimecres que s'han iniciat els tràmits per a la construcció del tram que anirà des de Sant Ferriol (Garrotxa) fins a la Vall de Bianya (Garrotxa) i que s'ha batejar amb el nom de 'Ruta del Fluvià'. Farà 33,5 quilòmetres i permetrà connectar la ruta ciclista des de Girona, passant per Banyoles, Olot i fins arribar a la Vall de Bianya, on hi ha la coneguda Ruta del Ferro i del Carbó fins a Sant Joan de les Abadesses (Ripollès). Aquest abril, el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació ha confirmat un ajut que permetrà cobrir els prop de 3 milions d'euros que costarà la construcció del tram. El Consell Comarcal, a més, hi destinarà més de 150.000 euros en la redacció del projecte definitiu.

Pas endavant perquè el tram de la via verda batejada amb el nom de 'Ruta del Fluvià' sigui una realitat en els pròxims anys. El Consell Comarcal de la Garrotxa ha anunciat la licitació de la redacció del projecte constructiu d'aquest tram que farà 33,5 quilòmetres i que anirà des de Sant Ferriol-Vall de Bianya. L'ens comarcal hi destinarà més de 150.000 euros en aquesta primera fase de tramitació. El gruix de la inversió, però, provindrà d'un ajut del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació de prop de 3 milions d'euros (MEUR) a través del programa Camins Naturals.L'any 2012 el Consell Comarcal va elaborar un projecte d'estudi del traçat que discorrerà paral·lel al riu Fluvià amb l'objectiu d'unir els diferents trams de via verda ja existents a la demarcació i incloure la Garrotxa en aquesta via cicloturista "estratègica" per al territori. La falta de finançament, però, va deixar el projecte en suspens. Des del territori i el Consorci de les Vies Verdes van seguir buscant els recursos per fer realitat l'obra. En un futur, es preveu que també es connecti amb Olot.Aquest mes, l'ens comarcal ha licitat la redacció del projecte definitiu on s'inclou l'adjudicació d'un contracte menor per a la redacció del Pla Especial Urbanístic Autònom (PEUA); l’aprovació de l’expedient de contractació del projecte constructiu mitjançant procediment obert i l’adjudicació d’un contracte menor per a la redacció del document ambiental estratègic del Pla Especial Urbanístic Autònom (PEUA) de la Via Verda 'Ruta del Fluvià'. Tant el consorci com el consell comarcal coincideixen que la inversió en aquest tram de via verda "revertirà" al territori amb nous espais de cicloturisme i com a atractiu turístic per tenir més visitants d'una forma sostenible. Ambdós organismes treballaran per posicionar la Ruta del Fluvià com a un producte turístic de projecció internacional, "aportant un valor afegit a la Garrotxa i a les empreses vinculades al sector turístic".