Publicado 08/10/2019 17:30CET

El Sindicat de Llogaters arriba a un acord amb el fons voltor Medasil sobre els pisos de Sant Jordi Parc de Rubi

S'han renovat els contractes per set anys amb pujades del preu d'entre el 0 i l'11%

ACN

Rubí.-Després d'un any de lluita, els vens i venes dels blocs de protecció oficial de Sant Jordi Parc de Rubí (Valls Occidental), han aconseguit aturar l'increment abusiu del preu del lloguer que volia imposar Mediasil Desarrollos. El Sindicat de Llogaters ha arribat a un acord amb aquest fons voltor perqu les pujades siguin d'entre el 0 i l'11%, lluny del 50% que Mediasil plantejava inicialment. A més, els nous contractes que se signaran seran de set anys. El grup també s'ha comproms a no pujar per sobre de l'IPC anual les parts no regulades de la protecció oficial, com garatges, trasters i la comunitat de vens. També ha proms reunir-se una vegada l'any amb la comissió de vens i venes per assegurar que es compleixen les condicions.

El conflicte va iniciar-se fa un any quan una part de les famílies que viuen a les finques de Sant Jordi Parc - un total de catorze - van comenar a rebre burofax que plantejaven pujades del preu del lloguer de fins el 50%. Com a conseqüncia els afectats van organitzar-se i van contactar amb el Sindicat de Llogaters que afirma que la unió dels vens i venes ha estat clau per poder arribar a un acord collectiu. "El balan és molt positiu i mostra que la lluita serveix, especialment grcies a la unitat de les famílies", ha comentat Carlos Ávila, portaveu del Sindicat de Llogaters de Rubí que ha reconegut que fa un any molts dels afectats veien "impossible" que la situació pogués resoldre's. Després d'arribar a aquest acord, Medasil ha retirat totes les demandes de finalització de contracte. Les finques de Sant Jordi Parc les van construir entre el 2008 i el 2009 la promotora La Llave de Oro grcies a un conveni amb la Generalitat. Anys més tard aquests habitatges van vendre a preus taxats a Promociones Lladero. Des d'aleshores estan gestionades per Medasil Desarrollo. Als tres edificis que conformen aquest sector hi viuen 90 famílies.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés