Publicado 27/09/2019 11:52CET

El sindicat CSIF demana que la Gurdia Urbana de Barcelona disposi de pistoles elctriques

Diuen que reduiria l'ús d'armes de foc i els abusos policials, i garantiria una major seguretat pels agents

ACN

Barcelona.-El sindicat CSIF de la Gurdia Urbana de Barcelona ha presentat un escrit dirigit a l'alcaldessa, Ada Colau, perqu el cos policial pugui disposar de pistoles elctriques, tal com recentment ha decidit fer l'Ajuntament de Madrid amb la seva Policia Municipal i la Policia Nacional. Segons el sindicat, l'ús d'aquestes pistoles reduiria l'ús d'armes de foc, garantiria una major seguretat pels agents i també reduiria els suposats abusos policials.

"Es vol evitar utilitzar armes de foc i que la resposta sigui proporcional. A Barcelona, cada vegada ens trobem amb més agressions amb armes blanques i les tser serien una resposta segura per a la Gurdia Urbana. La correcta utilització d'aquest dispositiu -que és menys lesiva que una arma de foc-, ajudaria a garantir la prpia seguretat de la policia", diu el sindicat en un comunicat. "L'ús de la tser sempre deixa rastre i registre, aportant dades aclaridores que serveixen als tribunals de justícia per valorar els fets en cas d'una denúncia per un ús inadequat de l'arma incapacitant. L'electrnica del Tser X26 registra tots els esdeveniments realitzats amb ell i permet que es puguin bolcar en un ordinador sense que puguin ser en cap cas manipulats per les forces de l'ordre", recorda CSIF.A Catalunya, diverses policies locals ja disposen d'aquesta eina, tot i no patir amb la mateixa intensitat les agressions amb armes blanques (sabres, catanes, ganivets o navalles) que es pateixen a Barcelona. Des de fa un temps, els Mossos d'Esquadra també disposen d'aquestes armes i la seva adquisició va ser sota la direcció del llavors director general del cos, l'actual regidor de Seguretat, Albert Batlle.Per aix, el CSIF ha presentat un escrit davant l'Ajuntament de Barcelona, dirigit a Colau i Batlle, a més d'escrits als portaveus dels altres grups municipals, on solliciten que se'ls atorguin aquests dispositius, necessaris i oportuns. "La necessitem de manera urgent per poder fer front a les amenaces que cada dia se'ns presenten i poder donar la mateixa resposta eficient i efica que la resta d'operadors en seguretat, tot i no disposar ni dels mateixos mitjans, ni de la mateixa formació".

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés