Publicado 5/4/2019 13:34:02CET

La síndica de Barcelona demana replantejar els requisits per accedir als ajuts per a famílies amb menors de 16 anys

La defensora ha rebut diverses queixes per la denegació d'aquest fons durant el 2018

ACN

Barcelona.-La Síndica de Greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, ha recomanat a l'Ajuntament que replantegi els requisits per accedir als ajuts d'urgència social per a famílies amb fills menors de setze anys. Vilà ha fet aquesta petició després de rebre diverses queixes per la denegació d'aquests fons durant el 2018. En els requisits de l'any passat calia que les persones que volguessin obtenir l'ajut estiguessin en seguiment per part dels serveis socials de Barcelona amb expedient obert abans del 31 de desembre del 2017, i això va deixar fora algunes famílies que en les convocatòries anteriors sí que havien rebut aquests recursos. Amb la denegació d'aquesta ajuda algunes persones van perdre també la beca menjador perquè no van entendre que havien de fer una sol·licitud separada.

L'argument que donaven aquestes famílies per no tenir seguiment de serveis socials és que gràcies a l'ajuda del 2017 havien pogut gestionar millor la seva economia domèstica, però la situació seguia sent molt ajustada. Pel que fa a la beca menjador, en l'anunci de la convocatòria del fons del 2019 s'establia que totes aquelles persones que resultin beneficiàries de l'ajut tindran concedit d'ofici la beca menjador. Per tant, si a una família se li denega aquesta ajuda, ha de fer el tràmit de sol·licitud de la beca de menjador escolar de forma separada. La síndica recomana una millor comunicació perquè les famílies tinguin clar el funcionament de les dues prestacions.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.