Publicado 14/11/2020 14:51CET

El Síndic demana que la nova convocatòria per a autònoms no depengui de l'ordre de sol·licitud

Considera que cal incrementar la partida pressupostària i garantir el principi d'igualtat en l'accés als ajuts

ACN

Barcelona.-El Síndic de Greuges avisa al Govern que la nova convocatòria d'ajuts per a autònoms ha de ser diferent de la primera. Considera que cal revisar les bases per incorporar un criteri de resolució diferent de l'exclusiu de l'ordre cronològic de sol·licitud i garantir el "principi d'igualtat" en l'accés als ajuts. És a dir, garantir també que tots els sol·licitants poden formular la seva petició sense incidències tècniques. A banda, també apunta que cal incrementar la partida pressupostària destinada a la nova convocatòria i garantir el dret de les persones a ser informades dels efectes fiscals de la percepció de l'ajut. "Cal assegurar la màxima transparència en la gestió del procediment fins a la seva resolució", conclou.

A més, recomana que, mitjançant un conveni amb l'Estat, s'articuli un pla de xoc de suport econòmic i social per a la pandèmia que inclogui la moratòria d'impostos i de cotitzacions socials per als sectors més afectats. El Síndic fa les recomanacions en un comunicat en el qual fa referència al col·lapse en la tramitació de la primera convocatòria. "L'Administració no ha pogut garantir, d'acord amb la informació de què es disposa, un accés dels sol·licitants a la presentació de les seves instàncies en condicions d'igualtat, fruit de les incidències que es van poder constatar durant els dos únics dies en què es va poder efectuar aquest tràmit, abans que s’exhaurís la dotació pressupostària", argumenta.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés