Publicado 15/11/2019 17:06CET

El síndic d'Aran demana comparixer al Parlament de Catalunya

Vol que es doni compliment a l'article 80.2 de la Llei d'Aran i parlar del present i futur de la Vall

ACN

Vielha.-El ple del Conselh Generau d'Aran ha aprovat una declaració institucional per reclamar al Parlament de Catalunya que doni compliment a l'article 80.2 de la Llei d'Aran que dicta que "almenys una vegada a l'any s'ha de celebrar un debat sobre la situació d'Aran i el desenvolupament del seu autogovern en la comissió parlamentria que correspongui". Aquest debat, com dicta la llei "ha de comenar amb una exposició del síndic d'Aran". Per al síndic d'Aran "és primordial que el govern de la Val d'Aran, a través del seu síndic, pugui explicar en seu parlamentria, quina és la situació actual i les necessitats de futur d'Aran".

Amb aquesta moció, aprovada el dimecres 13 de novembre, s'insta al Parlament de Catalunya i al seu president a ordenar, amb la mxima celeritat possible, el compliment de l'article 80 de la Llei d'Aran per a permetre la compareixena del síndic d'Aran i obrir el debat corresponent a la situació de l'autogovern arans.Parallelament, segons afirma el síndic, "el govern ha encarregat un informe jurídic sobre la situació de l'autogovern arans per a conixer tots els detalls i condicions de les competncies transferides per la Generalitat, per a saber quins són realment una competncia real o en quins mbits aquelles competncies són només de gestió o de tipus administratiu".

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés