Publicado 19/02/2019 16:18

La Seu d'Urgell recuperar al maig el 9 Congrs d'Educació i Entorn que al 2018 es va posposar per la situació política

Agencia Catalana de Noticias
ACN

A la trobada, en la qual es debatr sobre el lideratge pedaggic i el treball en xarxa, s'esperen unes 300 persones

ACN

La Seu d'Urgell.-El 9 Congrés d'Educació i Entorn, que acollir la Seu d'Urgell del 30 de maig a l'1 de juny, estar dedicat al lideratge pedaggic i el treball en xarxa dins l'mbit de l'ensenyament. La trobada es dur a terme un any més tard del previst inicialment, ja que s'havia d'organitzar pel maig de 2018 i es va posposar a causa de la situació política que hi havia a Catalunya en aquell moment. A la present edició, que obrir el període d'inscripcions el prxim 4 de mar, s'espera una participació d'unes 300 persones. Entre els ponents més rellevants que ja han confirmat la seva assistncia hi ha l'especialista en lideratge ngel Castiñeira, l'expert en neurocincia David Bueno, i Xavier Prats, assessor especial de Teach for All.

L'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, ha explicat que la decisió de posposar el congrés, que en les darreres edicions s'havia celebrat amb carcter bianual i que estava previst que es dugués a terme el mes de maig de 2018, va estar motivada pel "rebuig" a la situació política d'aquell moment, "amb la intervenció de la Generalitat de Catalunya per part del govern de l'Estat a través de l'article 155 i l'exili de la consellera Pontsatí".Per la seva banda, el secretari de Polítiques Educatives de la Generalitat, Carles Martínez, ha volgut deixar clar que els models tradicionals on l'alumne era un "agent passiu" i "no interaccionava" i el més important era la transmissió del coneixement avui dia "no serveixen". A més, ha dit que cal dur a terme una transformació educativa amb "uns nous enfocaments d'aprenentatge" i ha acabat afirmant: "Només des de la perspectiva d'una educació que promou les competncies i les habilitats que aquestes societats i economies necessiten podrem avanar". En el mateix sentit s'ha pronunciat el ministre d'Educació del Govern d'Andorra, Eric Jover, que ha ressaltat que l'exigncia d'avui dia passa per formar "ciutadans responsables i crítics" per poder participar dels principals reptes de la societat, tasca que, ha afegit, no només l'han de dur a terme les famílies. A més, ha coincidit amb Martínez en la necessitat de transformar les polítiques que s'havien dut a terme anteriorment en aquest mbit.Mentre, el director dels serveis territorials d'Educació a Lleida, Carles Vega, ha destacat que l'ensenyament també ha de tenir en compte "l'entorn social", motiu pel qual el congrés est obert a tota la comunitat educativa més immediata per també al municipi que l'acull. Finalment, la vicepresidenta del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, Cristina Barbens, ha explicat que aquesta trobada també serveix per situar el territori com un "referent" en l'mbit educatiu.El congrés, que girar entorn al lema Transformació educativa, xarxes i lideratge pedaggic, est organitzat per l'Ajuntament de la Seu d'Urgell i el Consell Comarcal de l'Alt Urgell i compta amb la collaboració del departament d'Educació i el Govern d'Andorra. Pel que fa al seu cartell d'experts, ha confirmat la seva assistncia ngel Castiñeira, doctor i llicenciat en Filosofia i Cincies de l'Educació per la Universitat de Barcelona (UB) i director i professor titular del departament de Cincies Socials d'ESADE; David Bueno, doctor en biologia i professor de gentica a la UB; i Xavier Prats, assessor especial de Teach for All; entre daltres professionals de renom internacional.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés