Publicado 20/03/2019 18:12

La Seu apropa els formatges artesans del Pirineu al sector de la restauració de l'Alt Urgell, la Cerdanya i el Pallars

Agencia Catalana de Noticias
ACN

La jornada tcnica obre un cicle sobre aquest producte que inclour visites a alguns elaboradors de la comarca

ACN

La Seu d'Urgell.-Una trentena de persones, la majoria del sector de la restauració de l'Alt Urgell, la Cerdanya i el Pallars Sobir, han participat aquest dimecres a la Seu d'Urgell en una jornada tcnica que ha girat al voltant del formatge artes del Pirineu i de com aquest es pot incorporar a la cuina. Amb aquesta sessió, organitzada per l'Ajuntament de la Seu d'Urgell i la Fundació Alícia, s'ha donat el tret de sortida al cicle 'Parlem de formatge', el qual inclour visites guiades a alguns elaboradors de la comarca, a més de tasts guiats i altres tipus de tallers vinculats al producte. L'objectiu de la jornada és el d'incrementar la presncia del formatge artes a les cartes dels restaurants, anant-hi, a més, més enll de la seva presentació en cru.

La directora científica de la Fundació Alícia, Elena Roure, ha explicat que el formatge artes del Pirineu pot tenir d'altres aplicacions que van més enll del seu consum en una taula de formatges. En aquest sentit, ha dit posat com a exemple la seva possible incorporació en un plat de sopa, segons les seves característiques, i també ha defensat que "un iogurt no només es pot combinar amb melmelades".Explorar les combinacions culinries del formatge ha estat, precisament, un dels eixos centrals de la jornada tcnica, que ha incls un tast guiat de cinc formatges de les empreses de Cal Majuba, l'Abadessa, Mas d'Eroles, 30 cabres i l'Oliva. La regidora de Promoció Econmica de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, Mireia Font, ha explicat que l'objectiu de la sessió és "apropar" els formatgers al sector de la restauració, on s'ha constatat que la presncia d'aquest producte elaborat de forma artesana a les seves cartes és encara escassa. La jornada s'ha dut a terme al CETAP de la Seu d'Urgell dins el marc del Projecte Europeu Innolact, que és de caire transfronterer i est cofinanat amb fons Feder. El cicle 'Parlem de formatge' continuar aquest dissabte amb una visita a la formatgeria La Reula. Mentre, el prxim dimecres es dur a terme un tast comentat de formatges de l'Abadessa i el 30 de mar es dur a terme una sortida a la Formatgeria Cal Majuba. Finalment, s'ha programat pel 6 d'abril un taller de formatge per als més petits a l'Espai Ermengol de la capital alturgellenca.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés