Publicado 5/9/2019 7:07:15 +02:00CET

La Seu acollirà diumenge la primera trobada d'Urgells, a la qual hi participaran una trentena de persones amb aquest nom

Agencia Catalana de Noticias
Agencia Catalana de Noticias - ACN

La jornada inclou una ofrena floral a la patrona de la capital alturgellenca i un dinar de germanor al parc del Cadí

ACN

La Seu d'Urgell \/ Alàs i Cerc.-Més d'una trentena de persones que es diuen Urgell es reuniran aquest diumenge a la Seu per conèixer-se entre elles i fer-se una fotografia d'aquest moment. La trobada es va idear el mes de juny passat i, des d'aleshores, les organitzadores de l'acte han anat buscant gent amb aquest nom per avisar-los de l'esdeveniment. La jornada, que precisament es durà a terme coincidint amb el dia de les marededéus trobades, començarà amb una missa a la catedral de Santa Maria i una ofrena floral a la verge, que és la patrona de la capital alturgellenca. Després, els assistents compartiran un dinar de germanor al parc del Cadí i les protagonistes de la vetllada s'enduran una xapa commemorativa.

L'Urgell Isus viu al municipi d'Alàs i Cerc, molt a prop de la capital alturgellenca, i és una de les organitzadores de la primera trobada d'Urgells, que tindrà lloc aquest diumenge a La Seu. En el seu cas, es diu així perquè el seu padrí de bateig va insistir-hi molt fins aconseguir que portés el nom de la patrona de la ciutat. De fet, al seu lloc de feina, la cooperativa Cadí, va coincidir amb el pare de l'Urgell Domenjó, la primera de la què se'n té constància i que va néixer l'any 61. Segons explica ella mateixa, en el moment d'inscriure-la al registre es van quedar sorpresos perquè, fins aquell moment, no sabien de ningú que hagués decidit posar aquest nom.Mentre, Isus se sent molt satisfeta perquè creu que "no podria tenir millor nom". A més, va decidir posar Urgell a la seva primera filla -que actualment viu a Eivissa-, encara que qui ho tenia més clar des d'un primer moment era el seu marit. Aquest mes de juny passat, parlant amb la Núria Fontanet, una amiga seva que té una nena que també es diu així, van decidir que calia fer un acte commemoratiu. A l'organització també s'hi va sumar de seguida l'Urgell Navarro i la Sara Camps, que també té una filla amb aquest nom.A partir d'aleshores han anat contactant amb les Urgell que ja coneixien i també n'han localitzat d'altres a través de les xarxes socials. A més, van demanar dades a l'Institut d'Estadística de Catalunya, l'Idescat, font a partir de la qual han sabut que hi ha 57 dones que es diuen Urgell o Maria Urgell a tot Catalunya, trenta d'aquestes a l'Alt Urgell. A més, hi hauria un nombre inferior a quatre d'homes que porten aquest nom, dels quals almenys dos viuen a la comarca de l'Urgell. De moment, han confirmat la seva assistència una trentena d'Urgells, alguns dels quals provinents de Barcelona i Granollers.La trobada, que compta amb el suport del Bisbat d'Urgell i de l'Ajuntament de la Seu, començarà a les 11.30 hores a la plaça dels Oms de la Seu d'Urgell, que serà el punt de reunió de totes les persones que es diuen així i els familiars que les acompanyen. Just després, aniran a la missa que es farà ala catedral, on es durà a terme una ofrena floral a la verge que porta el seu mateix nom. A continuació, s'ha previst una foto de grup al claustre i, finalment, un dinar de germanor al parc del Cadí. La intenció és que aquesta jornada tingui continuïtat en un futur, amb l'objectiu de reivindicar el nom d'Urgell i compartir anècdotes comunes, com ara la confusió que hi ha en alguns casos quan pensen que és el seu cognom.