Publicado 12/4/2019 14:12:28 +02:00CET

Set persones denuncien que van patir abusos sexuals als Maristes de Lleida

Lescola diu que es tractaria duns fets molt antics difícilment verificables i destaca la importncia de denunciar-los per les vies adequades, no només a través de la premsa

ACN

Lleida.-Set homes nascuts entre el 1967 i el 1975 han explicat en una entrevista que publica aquest divendres El Periódico que van patir abusos sexuals per part dun religiós al Collegi Montserrat dels Germans Maristes de Lleida. Segons lexalumne que ha destapat els abusos, scar S. C., era el germ Moiss ja mort qui entre els anys 70 i 80 feia tocaments als alumnes i aprofitava les revisions mdiques per infiltrar-se antre els sanitaris i tocar-los els genitals abans que la infermera comprovés si patien fimosis. Segons lhome que ha destapat els abusos hi podria haver més de cent persones que els van patir. Lescola ha ems un comunicat on diu que es tracta duns fets molt antics difícilment verificables i ha recomanat a les suposades víctimes que es denuncin els fets per les vies adequades i no només a través dels mitjans de comunicació per tal de poder ser ateses.

El comunicat del Collegi Maristes davant la publicació de El Periódico assenyala que no tenien cap constncia prvia dels comentaris que ha difós el mitj. En aquest sentit, remarquen que la seva prioritat és donar tota latenció, lacompanyament i lescalf a les víctimes que pugui haver-hi. El centre diu comptar amb mecanismes professionals externs i independents per donar aquesta atenció i per tant, esperen que qualsevol suposat afectat es dirigeixi a lescola per poder rebre latenció adequada.