A nivell europeu, només Suïssa compta amb aquesta tecnologia avançada

El Servei Meteorològic de Catalunya instal·la al Segrià el primer sensor automàtic per detectar pedra

Agencia Catalana de Noticias
ACN
Publicado 17/4/2019 12:56:03CET

ACN

Raimat.-El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha instal·lat a la plana de Lleida el primer sensor automàtic per detectar pedra i mesurar la quantitat d'impactes durant un episodi. L'equip s'ha instal·lat a la finca de Raimat (Segrià) on l'SMC disposa d'una estació meteorològica automàtica per poder obtenir dades en continu i en temps real. El Servei Meteorològic de Catalunya està estudiant la possibilitat d'instal·lar nous equipaments d'aquest tipus en altres punts de la plana de Lleida i de les comarques gironines, ja que són zones afectades sovint per la calamarsa o la pedra, i on aquests episodis tenen un impacte més gran en l'agricultura. A nivell europeu, només Suïssa compta amb aquesta tecnologia.

Després d'una anàlisi de les pedregades que han afectat aquesta zona en els últims sis anys, es va identificar que l'indret amb més probabilitat d'ocurrència del fenomen i amb una millor infraestructura tècnica és el nord de la comarca del Segrià, concretament la finca de Raimat, on l'SMC disposa d'una estació meteorològica automàtica per poder obtenir dades en continu i en temps real. Aquest equipament, combinat amb la Xarxa de Radars Meteorològics (XRAD), la Xarxa d'Observadors Meteorològics (XOM) i la informació proporcionada per l'Associació de Defensa Vegetal (ADV) Terres de Ponent, permetrà millorar la diagnosi del tipus de precipitació sòlida (pedra) en aquesta zona, com també obtenir una mesura directa del fenomen (hora i intensitat).

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.