Publicado 22/10/2019 18:09:54 +02:00CET

El servei d'AVE del corredor Barcelona-Figueres recuperarà la normalitat aquest dimecres

Els usuaris han mostrat el seu malestar per l'anul·lació d'alguns trens o el bloqueig de vendes de bitllets a primera hora del matí

ACN

Barcelona.-El servei d'AVE del corredor Barcelona-Figueres recuperarà aquest dimecres la normalitat després que la companyia aïllés aquest tram davant la possibilitat que es reproduïssin els incidents que la setmana passada va obligar a interrompre la circulació, segons han informat fonts de Renfe. Això ha obligat, per exemple, als viatgers amb destí a Madrid a fer transbord a Barcelona Sants i ha comportat que Renfe bloquegés durant uns deu dies les vendes dels primers trens cap a Sants al matí –de manera que els usuaris no podien comprar-ne o anul·lar-los si renunciaven a viatjar- i n'eliminés altres d'anada i tornada, en nombrosos casos sense previ avís als afectats. Aquestes mesures havien aixecat les crítiques dels viatgers que cada dia agafen el tren per desplaçar-se a la capital catalana per anar a treballar.

La setmana passada, coincidint amb la publicació de la sentència del procés, un grup de manifestants van cremar objectes a la via d'alta velocitat, que va quedar sense servei entre dilluns i dimarts i va deixar centenars de persones que al matí fan el trajecte entre Figueres, Girona i Barcelona sense la possibilitat de tornar a casa.Des d'aleshores, la companyia va mantenir bloquejades les vendes al matí i va anul·lar algun tren, com el que surt de Figueres a les 07.20 hores, sense avisar els viatgers i encaminant-los uns a la Mitja Distància –el viatge s'allargava més d'una hora- i d'altres en trens posteriors o anteriors. De tornada, el passatge del tren amb sortida de Sants a les 18.50 hores s'acabava ajuntant amb el següent. Renfe ha demanat disculpes als usuaris i aquest dimarts al matí ja ha avançat que revisaria la logística de cara els propers dies per reduir les molèsties als viatgers. La companyia ha recordat, però, que es tracta d'una "situació sobrevinguda" i que de no haver-se produït els actes vandàlics de la setmana passada el servei seria normal. D'altra banda, ha emplaçat els afectats a reclamar una indemnització.