Publicado 08/11/2019 06:06CET

Sergio Dalma: Necessitem calmar els nims, molt de dileg i apropament

Agencia Catalana de Noticias
Agencia Catalana de Noticias - ACN

El cantant de Sabadell celebra 30 anys de carrera amb un disc de vells clssics revisats i tres novetats

ACN

Barcelona.-Sergio Dalma (Sabadell, 1964) est de celebració amb Treinta... y tanto (Sony), un nou disc per commemorar tres dcades als escenaris, al qual seguir una gira lany 2020. Llbum inclou sobretot grans xits, actualitzats i tornats a gravar de manera que sonen gairebé com peces noves, explica a lACN, per també tres noves canons a manera de tast del que pot ser el futur immediat de lartista. En clau de present, Dalma no és ali a la situació políticament complicada que es viu al seu país. I apunta a la classe política: Quan notes que la societat est patint, com ara, et sents molt decebut dels polítics que tenim, duna banda i de laltra. La seva suggerncia, calmar la situació, buscar el dileg i lapropament.

No en va, Sergio Dalma ha incls en la selecció de canons de tota una trajectria Bandera Blanca. Amb tot el que estem vivint ara, és una canó que escolto i em dona un bon rotllo, sensació de pau. (...) Al final, necessitem calmar la situació, els nims, buscar molt el dileg i lapropament, reflexiona en conversa amb lACN per a la promoció del seu nou disc 30... Y tanto. El de Sabadell no és ali als dies políticament intensos que es viuen a Catalunya i lEstat i aix que, ho admet, mai sha sentit atret per la política. Per quan notes que la societat est patint com est patint ara, et sents realment molt decebut dels polítics que tenim, tant dun lloc com dun altre. Dalma es demana per qu no sasseuen a una taula per posar remei, per constata que per ara no est sent així. Produeix molta tristesa i impotncia. Grans xits que semblen nousPer celebrar els seus trenta anys com a Sergio Dalma, Josep Sergi Capdevila (el seu nom real), va voler revisitar les canons que han estat la columna de la seva carrera. Un exercici que ja va fer amb un recopilatori el 2004, per que ara ha comportat tornar a gravar les canons amb nous arranjaments i producció, de manera que al final shan convertit en canons noves, considera el músic. Entre elles nhi ha algunes de no tant populars, per Dalma les hi ha volgut donar una oportunitat perqu a ell lhan marcat i per la vigncia que poden tenir ara, com la mateixa Bandera blanca, El mar de tus caricias o Bajito y al oído. Al mateix temps, Dalma ofereix una pinzellada del qu podria acabar sent un nou lbum, i per aix ha incls al disc tres canons noves (Donna, El diabló en el cuerpo i Joven loco desalmado). La particularitat daquestes tres peces, composades per encrrec, és que Dalma va escollir entre propostes un pel allunyades del seu registre. Va caler dir que no eren per Sergio Dalma sinó per un artista nou que comenava, i així ens van arribar coses més arriscades per provar, confessa. De totes maneres, matisa que les noves provatures no desnaturalitzen el seu so. Tinc un públic darrere, est bé que el sorprenguem per sense tornar-nos bojos; no em veig cantant reggaeton, diu somrient. Penso que hem donat un pas endavant important, hem sorprs la gent, per sense perdre lessncia, rubrica. Quant a les lletres, el cantant destaca la de Donna, una canó damor dun cantant que sempre ha cantat a lamor per que, remarca, no és una balada i a més est escrita amb molt de respecte, i en certa manera fent seu leslgan feminista de no és no.Amb canons de tota una trajectria per també amb noves peces, el disc de Dalma mira tant al passat com al futur. En aquest sentit, lartista admet laddicció que provoca la seva professió. És difícil prendre la decisió de pensar les botes, aquesta feina enganxa molt, diu. No obstant aix, el cantant tampoc vol arribar a passejar-se de molt gran pels escenaris. Perqu el dia que no tingui aquesta connexió amb el públic i que no pugui fer el concert que vull fer, ja no ho gaudiré, assegura.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés