Publicado 20/03/2019 15:16CET

Una sentncia obliga l'Ajuntament de Mataró a tornar 1,2 MEUR als vens de la urbanització Can Quirze

El consistori ha presentat recurs d'apellació perqu, a diferncia dels propietaris, considera les obres havien prescrit

ACN

Mataró.-El jutjat contenciós administratiu número 3 de Barcelona ha condemnat l'Ajuntament de Mataró a retornar 1,2 MEUR a una seixantena de propietaris de la urbanització Can Quirze. Els diners, que l'Ajuntament va liquidar el mes de novembre de 2016 i que després va reclamar als vens, corresponen a part d'unes obres d'urbanització de la zona (asfaltat de carrers, enllumenant, clavegueram...) que va executar l'empresa Ferrovial. Els propietaris van portar el cas a judici perqu consideraven que es tractava d'un sobrecost injustificat i que havia prescrit perqu les obres havien acabat el 2006 i, per tant, havien passat més de 10 anys entre la finalització dels treballs i el cobrament de les quotes. De la seva banda, el consistori, que ha presentat recurs d'apellació contra la sentncia, considera que no van prescriure perqu fins el 2008 es van fer obres complementries i perqu la recepció dels treballs es va produir el 2010.

Segons el consistori, l'any 2016 es va veure obligat a liquidar les darreres quotes de les obres "en defensa de l'inters públic i per responsabilitat jurídica" després que l'empresa municipal PUMSA descobrís un deute pendent no cobrat d'1,2 MEUR. Un deute que se sumava a unes obres que van costar un 35% més del pressupostat inicialment.De mitjana, cada propietari havia de pagar uns 20.000 euros, a excepció de dos grans propietaris: l'escola Meritxell i el Tennis Mataró. Bona part dels propietaris ja van pagar a PUMSA les parts que els corresponien d'aquetes quotes, tot i que alguns dells van reclamar lajornament o el fraccionament de les mateixes. Ara, la sentncia reclama al consistori que retorni les quantitats que els vens ja han abonat i els seus interessos des de la data del pagament i que assumeixi el cost del judici.Fins que la sentncia no sigui ferma, l'Ajuntament ja ha anunciat que no tornar els diners als propietaris. Aix sí, als que no hagin acabat de pagar, si ho solliciten, els aplicaran una suspensió del cobrament fins que finalitzi definitivament el procediment legal.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés