Publicado 23/10/2020 16:39CET

El Segrià aprova definitivament les bases per als ajuts al comerç i serveis de Lleida i sis municipis del Baix Segre

Els ajuntaments ja les podran convocar a partir de la setmana vinent i començar a rebre les sol·licituds

ACN

Lleida.-El Consell Comarcal del Segrià ha aprovat definitivament, en el ple celebrar aquest divendres, les bases reguladores per a la concessió de subvencions en l'àmbit del comerç i dels serveis, per a la compensació de pèrdues econòmiques com a conseqüència de la covid-19 als municipis de Lleida, Alcarràs, Soses, Seròs, Aitona, la Granja d'Escarp i Torres de Segre. D'aquesta manera, a partir de la setmana vinent, els ajuntaments ja podran convocar les ajudes per rebre les sol·licituds dels negocis afectats. En aquest sentit, el Ple ha estimat oportú i per unanimitat incorporar, en aquestes bases definitives, les al·legacions i la proposta de classificació presentades per la Federació d'Hostaleria de Lleida.

Per tant, també podran sol·licitar aquests ajuts activitats recreatives musicals (bars musicals, restaurant musical, discoteques, sales de ball, sales de festes amb espectacle, sales de concerts, discoteques de joventut, karaokes, concerts d'infància i joventut, cafès teatre i cafès concert), activitats de restauració (restaurants, bars, restaurants-bar i saló de banquets) i allotjaments turístics (hotels, pensions, càmpings i cases Rurals). Les bases han estat realitzades per part del Consell Comarcal del Segrià amb el consens i col·laboració de l'Ajuntament de Lleida i dels sis municipis del Baix Segre afectats (Alcarràs, Aitona, Soses, Seròs, Torres de Segre i la Granja d'Escarp) i la la Cambra de Comerç, Pimec, Fecom i la Federació d'Hostaleria de Lleida. En total, es repartiran 4 milions d'euros amb l'objectiu d'ajudar al manteniment del teixit econòmic i pal·liar en part de pèrdues econòmiques que van patir aquests negocis com a conseqüència del confinament del mes de juliol.El ple també ha aprovat inicialment per unanimitat les bases reguladores de les subvencions per a ajuntaments i entitats sense ànim de lucre de la comarca del Segrià per al desenvolupament de projectes municipals i comarcals de suport voluntariat en relació amb l'impacte social de la pandèmia de la covid-19 durant l'exercici 2020. En total es repartiran 35.850 euros. A més, s'ha aprovat el plec de clàusules administratives i tècniques la licitació del contracte de Servei d'Assistència Domiciliària (SAD) i el conveni de col·laboració de les entitats territorials per a l'execució del projecte estratègic Espais Naturals de Ponent en el marc del Programa de Desenvolupament Rural (PDR) de Catalunya 2014-2020.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés