Publicado 30/7/2019 15:07:05 +02:00CET

Segon dia del dispositiu policial contra el top manta a Barcelona

Un centenar d'agents es tornen a desplegar en les principals zones turístiques de la ciutat en les hores de màxima afluència

ACN

Barcelona.-Un centenar d'agents dels Mossos d'Esquadra, la Guàrdia Urbana i la Policia Portuària s'han tornat a desplegar aquest dimarts per evitar que els venedors ambulants sense autorització instal·lin les mantes en alguns dels principals eixos turístics de Barcelona. El dispositiu, que l'Ajuntament de Barcelona va posar en marxa aquest dilluns, es planteja com una mesura que s'allargarà fins quan calgui per evitar el top manta i que es modularà en funció dels resultats, segons va explicar el tinent a l'alcaldia de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle. El dispositiu s'estén, aproximadament, de dos quarts de 10 del matí a les 10 de la nit, les hores de màxima afluència de turistes. Els principals punts són el Passeig de Gràcia, les Rambles, la Plaça Catalunya i el Front Marítim i l'objectiu, segons va destacar Batlle, és "eradicar" el top manta a la ciutat.

Aquest dilluns, la pressió policial va evitar que els manters s'instal·lessin durant el dia en les zones on normalment ho feien. Quan els agents es van retirar en finalitzar el dispositiu a les 10 de la nit, una trentena de manters van tornar a instal·lar-se a la zona del Port Vell, sobretot al passeig Joan de Borbó.