Publicado 28/10/2019 14:35:08 +01:00CET

El sector de la logística només transportarà productes que no es conservin més d'un dia durant la vaga de 24 hores

El Govern decreta els serveis mínims de l'aturada i decideix que els establiments sanitaris i farmacèutics s'hauran d'abastir amb la plantilla d'un dia festiu

ACN

Barcelona.-El sector de la logística i el transport de mercaderies només transportarà els productes que no es conservin més enllà d'un dia durant la vaga de 24 hores convocada pels sindicats UGT i CCOO a partir d'aquest dimarts a les deu del vespre, segons els serveis mínims que ha publicat el Govern aquest dilluns. El Departament de Treball també ha decidit que els establiments sanitaris i farmacèutics s'hauran d'abastir amb la mateixa plantilla que un dia festiu durant l'aturada, que acabarà aquest dimecres també a les deu del vespre. Segons el comunicat emès per la Generalitat, la direcció de les empreses o centres afectats hauran de determinar el personal estrictament necessari per al funcionament dels serveis mínims. Les feines les hauran de fer, preferentment, el personal que no exerceixi el dret de vaga, apunten.

Els sindicats han demanat als 17.000 treballadors del sector que facin vaga per reclamar millores salarials després de nou anys de sou congelat i de negociacions de conveni sectorial bloquejades a la demarcació de Barcelona. Els representants laborals també s'oposen a regularització de la jornada de dilluns a diumenge, que proposa la patronal. Les organitzacions empresarials Uno i Transcalit no s'han presentat a la reunió convocada aquest dilluns per evitar l'aturada a la seu del Departament de Treball.