Publicado 29/10/2019 18:03CET

El sector bancari ofereix salaris de fins a 300.000 euros a Barcelona, els més elevats de tots

Barcelona est en una situació privilegiada a l'hora d'atraure talent,assegura la directora d'Spring Professional

ACN

Barcelona.-El sector bancari ofereix els salaris més elevats a Barcelona. La posició millor remunerada al sector és la del director general, que pot cobrar fins 300.000 euros anuals bruts, segons la II Guia Spring Professional del Mercat Laboral. A les grans empreses de la capital catalana, els socis de consultores de finances o despatxos dadvocats, directors dinformació, de dades o directors comercials, tant del sector bancari com de l'assegurador, poden cobrar entre 200.000 i 250.000 euros. El sector turístic és el que ofereix salaris més baixos, tot i donar feina al 10% de la població activa a Espanya i suposar el 8% del Producte Interior Brut (PIB). A Catalunya, els crrecs més elevats en turisme arriben a cobrar entre 60.000 i 80.000 euros.

Barcelona es troba en una situació privilegiada a lhora datraure talent, ha assegurat Alexandra Andrade, directora de Spring Professional, la firma del grup Adecco especialitzada en consultoria de selecció per crrecs directius i intermitjos. El clima, la proximitat a Europa i la multiculturalitat fan que moltes empreses escullin la capital catalana per desenvolupar els seus negocis, ha afegit.A Espanya, un 43,6% dels ocupats tenen estudis superiors i constitueixen la fora laboral millor formada de la histria, segons linforme. Tot i aix, el desequilibri entre la demanda del mercat i loferta ha augmentat en el últims anys, passant del rtio de 0,7 vacants per cada cent desocupats al 2013 a gairebé tres en lactualitat.No es tracta només de millorar els processos, sinó de reinventar-los, ha afirmat Carlos Viladrich, director de recursos humans del Grup Adecco. Lxit dels canvis depn de la capacitat dels líders per a gestionar la resistncia al canvi dels equips tradicionals, ha afegit. Respecte com es dur a terme la gestió del personal en un nou panorama tecnolgic, el director de transformació del Grup Adecco, Alberto Moreno, ha posat en valor lempatia amb els equips, la capacitat comunicativa, el pensament estratgic, la capacitat descolta, el pensament analític i la transparncia.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés