Publicado 28/02/2019 06:03CET

Sau30: Hem trobat a faltar el Carles cada dia des de fa vint anys, i sempre est present

Agencia Catalana de Noticias
ACN

La gira nostlgica de la histrica formació arriba al Liceu, on tindran un record elegant i subtil per Carles Sabater

ACN

Barcelona.-Una desena de concerts després de la seva reunió, Sau30 encara la cita més esperada de la seva gira, aquest divendres 1 de mar al Gran Teatre del Liceu. A Barcelona, i coincidint amb el recent aniversari dels 20 anys de la mort de lex líder del grup Carles Sabater, lequip íntegre que va formar part de la popular banda tindr un record especial pel cantant. Pep Sala, que va liderar Sau amb ell, avana a lACN que ser un homenatge el més elegant i subtil possible, potser com li agradaria a ell, i afegeix que no ho han volgut anunciar abans per no caure en el mrqueting del concert homenatge. Al capdavall, afegeix, Sabater ha estat present cada dia dels últims vint anys a les seves vides i per tant també en tots els concerts daquesta gira. Una gira nostlgica assumeix Sala- que no anir més enll daquest 2019 i que haur estat bona si serveix per mantenir el record" del que van fer, "i el del Carles.

Si podem mantenir el record del que vam fer, i mantenir el record del Carles, que ja no hi és, benvinguda sigui aquesta aventura; per aix és tot, remarca Pep Sala entrevistat per lACN. Pel cantant i guitarrista, i pel conjunt dels 18 músics i tcnics que van militar a Sau i que shan retrobat en la gira de Sau30 (La banda de Sau. Una banda sense futur), el balan daquesta aventura és molt positiu. Van decidir retrobar-se sense pretensions, només amb una illusió. La duns amics que es troben per compartir unes canons que vam fer fa molts anys, recordar aquella poca i sobretot recordar el Carles, recorda Pep Sala. Amb aquest nim Sau30 ha ofert ja una desena de concerts (Girona, Castelló dEmpúries, Lleida, Vic i Manresa, entre altres) i calculen fer-ne encara un grapat més (per ara nhi ha de confirmats a Alcanar, Mallorca i Vilafranca del Peneds) fins a finals del 2019, per no més enll. El balan anticipen- és molt bo, collonut, i també sorprenent, confessa Sala. I és que els components del grup (músics, tcnics, road mnagers, etc.) potser no comptaven amb una resposta tan entusiasta de la gent vint anys després. Sabíem que hi havia gent a la qual li faria grcia tornar a veure aix, per..., deixa anar Sabater.Jonathan Argüelles -lúnic músic que no va formar part de Sau i que est sent la veu de Sau30- comparteix aquest sentiment, i com a fan del grup aprecia que shagi donat loportunitat de reviure els concerts de la banda a gent que per joventut o per altres raons no hi va poder ser. Una presncia molt fortaCarles Sabater era un home molt gran i carismtic, amb una presncia a lescenari i a la vida molt fortes, comenta Pep Sala. Aquesta presncia no ha desaparegut mai del tot, afegeix el cantant, que assegura haver-lo trobat a faltar cada dia dels últims vint anys. I a la gira de Sau30 el seu record ha estat, encara més, una constant. En tots els concerts sempre hi ha algun moment que en parlem, per també ho fem abans, als assajos o sopant, reconeix Sala. Potser per aix, a les portes del concert al Liceu Sala no vol fer créixer les expectatives sobre el record especial que el grup tindr per Sabater coincidint amb la proximitat de laniversari dels 20 anys de la seva mort (el 13 de febrer de 1999, després d'un concert a Vilafranca). El Carles ja est present a tots els concerts daquesta gira, com no podia ser daltra manera, i tampoc volíem caure en la temptació de fer mrqueting amb un concert-homenatge, explica, motiu pel qual no van anunciar aquesta sorpresa fins que no es van exhaurir les localitats.Durant el concert tindrem un record pel Carles i ho intentarem fer de la forma més elegant i subtil possible, potser com li agradaria a ell, concreta. Argüelles shi apunta: Si diem que ser mgic com resa la promoció- és perqu no ser quelcom gaire evident sinó subtil, senzill i delicat. No apareixer lholograma de Carles Sabater a lescenari..., ironitza el cantant per indicar per on no aniran els trets.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés