Publicado 27/10/2020 17:00CET

SAP-FEPOL critica que s'obligui els Mossos a controlar que la gent que va al Registre Civil de Girona té cita prèvia

El sindicat eleva una queixa a la Direcció General de la Policia reclamant que es contracti seguretat privada

ACN

Girona .-El Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) critica que s'obligui els Mossos a controlar que la gent que va al Registre Civil de Girona ho faci amb cita prèvia. El registre té l'oficina a l'edifici dels jutjats. Segons denuncia el SAP-FEPOL, als agents que hi ha a la porta –i que en custodien l'accés- se'ls ha donat ara un llistat que han d'anar consultant cada vegada que algú els diu que va al Registre Civil. Si el seu nom no apareix a la llista, li han d'impedir l'accés (segons recull una ordre emesa des del deganat). El sindicat ha elevat una queixa a la Direcció General de la Policia, reclamant que des d'Interior parlin amb Justícia perquè el Departament contracti vigilància privada per dur a terme aquestes "funcions administratives".

A l'escrit de queixa, el SAP-FEPOL critica que l'Àrea Bàsica Policial (ABP) de Girona sigui una de "les poques destinacions" on els mossos "encara s'encarreguin de la vigilància i seguretat dels jutjats". I ara, el sindicat critica que, a més de restar efectius policials del servei ordinari, a aquests agents se'ls facin fet tasques "purament administratives".En concret, el SAP-FEPOL critica que, des d'ahir, i segons recull una ordre del Deganat, els mossos també han de comprovar que tothom qui vagi a fer tràmits al Registre Civil tingui cità prèvia. "Per a la qual cosa hauran de consultar els llistats que diàriament se'ls facilitaran per part del personal del registre, havent d'impedir l'accés a l'edifici judicial dels usuaris que no tinguin la cita prèvia en vigor", recull literalment l'escrit del Deganat.El sindicat subratlla, a més, que l'arrel del problema surt, precisament del mateix registre. Perquè com que el servei anul·la hores que ja estaven concertades, hi ha persones que s'acaben presentant a l'edifici sense saber que la seva cita s'ha posposat."I la pregunta és evident! Cal? Cal que aquesta incidència l'assumeixin els efectius policials? Cal que hagin de comprovar que la gent té cita prèvia?", recull l'escrit de queixa que el SAP-FEPOL eleva al director general de la Policia, Pere Ferrer. Vigilància privadaEl sindicat subratlla que això, de retruc, s'afegeix "al ja prou malmès servei de seguretat ciutadana" que té Girona. Perquè els efectius que es destinen a controlar l'accés als jutjats, es treuen del carrer. Per això, el SAP-FEPOL reclama a Interior que parli amb el Departament de Justícia, i que els Mossos que custodien l'accés als jutjats de Ramon Folch se substitueixin per vigilants privats.A més, reclamen als caps regionals del cos que facin les "gestions oportunes" amb el Deganat dels jutjats perquè deixi sense efecte l'ordre que obliga els agents a controlar que aquells qui van al Registre Civil tinguin cita prèvia. "L'optimització de recursos és vital davant la mancança d'efectius que pateix Girona; i haver de destinar mossos i mosses a la mateixa seguretat de l'edifici, al servei Toga i ara, al Registre Civil, potser ja passa de taca d'oli", conclou el SAP-FEPOL.

el més llegit

 1. 1

  Europa preveu avaluar la vacuna de Pfizer el 29 de desembre i la de Moderna el 12 de gener

 2. 2

  Descobreixen més de 400 plantes de marihuana en un habitatge a Terrassa

 3. 3

  Els pressupostos inclouran una moratòria de cotitzacions de tres mesos per a empreses que s'ha pactat amb ERC

 4. 4

  Renfe adjudica la rehabilitació de l'estació de Cabrera de Mar (Barcelona) per 212.522 euros

 5. 5

  Barcelona obre un concurs per substituir els blocs de formigó i "dignificar" les terrasses

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés