Publicado 6/2/2019 17:51:25CET

Santa Cristina suspèn l'aprovació del projecte Riera dels Molinets que preveu 211 habitatges, un camp de golf i un hotel

El ple ho ha acordat per unanimitat fins que la promotora corregeixi les "deficiències i irregularitats" que ha detectat l'arquitecta municipal

ACN

Santa Cristina d'Aro.-L'Ajuntament de Santa Cristina d'Aro (Baix Empordà) ha aprovat per unanimitat suspendre l'aprovació definitiva del pla urbanístic Riera dels Molinets, que preveu 211 habitatges (a banda dels tres existents), un hotel i un camp de golf, fins que es resolguin un seguit de "deficiències i irregularitats" detectades. El consistori ha pres la decisió atenent les mancances que detalla l'informe de l'arquitecta municipal. Entre elles, demana que es justifiqui el canvi d'ubicació de la zona d'equipaments o que els terrenys previstos per posar-hi un sistema de depuració són suficients. L'informe també detalla que l'estudi econòmic es basa en un estudi de mercat del 2016 o que es manté el cost de les obres d'urbanització tot i que s'ha incrementat la superfície de vials i s'hi ha incorporat el sistema de depuració.

El projecte abasta una superfície de 64,2 hectàrees de terrenys entre la urbanització Golf Costa Brava i la carretera de Solius i preveu la construcció de 211 nous habitatges, 75 dels quals de protecció oficial, un hotel i un camp de golf de nou forats. L'informe de l'arquitecte municipal, que l'Ajuntament s'ha fet seu, detalla diverses mancances en el pla urbanístic d'aquest sector i, per això, el ple ha decidit suspendre la seva aprovació definitiva. Entre les "deficiències" detectades, hi ha la falta de justificació del canvi d'emplaçament de la zona d'equipaments i acreditar que els terrenys previstos per ubicar un sistema de depuració és suficient. El document també remarca que caldrà garantir el subministrament tan per als usos residencials com els esportius "amb informes de les companyies subministradores conforme es mantenen les condicions tècniques reglamentàriament exigibles". D'altra banda, detalla que les determinacions de l'estudi d'inundabilitat no es corresponen amb el que diu la memòria del pla i que s'identifiquen les parcel·les amb una numeració de la parcel·lació que no es la proposada, "induint a confusió". L'arquitecta diu també que l'informe ambiental també indueix a confusions en la identificació de les parcel·les, que l'estudi econòmic presentat es basa en un estudi de mercat del 2016 o que la valoració del cost de les obres d'urbanització es manté respecte del pla aprovat inicialment en 14,7 MEUR tot i haver incrementat la superfície destinada a vials en 2.000 metres quadrats i incorporar un sistema de depuració.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.