Sant Joan de Déu estrena vuit quiròfans amb alta tecnologia i concebuts per ser més confortables a les famílies

Publicado 11/11/2019 13:18:38CET
Agencia Catalana de Noticias
Agencia Catalana de Noticias - ACN

L'Hospital duplica els metres quadrats dedicats a sales d'operacions que per primera vegada integren una ressonància magnètica, un TAC i un arc híbrid

ACN

Esplugues de Llobregat.-A partir de la setmana vinent, l'Hospital Sant Joan de Déu posarà en marxa el nou bloc quirúrgic, un espai que amb 2.200 metres quadrats i que constarà de vuit sales d'operacions amb alta tecnologia integrada. Aquests, seran els primers quiròfans que integrin en un mateix espai una ressonància magnètica, un TAC i un arc híbrid que permetrà als professionals obtenir imatges en temps real i per tant, més precisió. A més, l'hospital també ha apostat per 'humanitzar' el pas dels infants pels quiròfans i ha treballat l'espai perquè els pares puguin acompanyar el pacient fins a la sala de preparació quirúrgica, estar al seu costat fins que l'adormin i també al despertar-se.

El nou bloc ha suposat una inversió de 20 milions d'euros, 7 dels quals els ha assumit el CatSalut per a les obres. La resta prové de donacions de diverses fundacions i s'ha utilitzat per als equipaments.