Publicado 1/10/2019 18:28:51 +02:00CET

Sant Joan Despí ret homenatge a Josep Maria Jujol amb un mural de grans dimensions a l'espai urb

Agencia Catalana de Noticias
Agencia Catalana de Noticias - ACN

Est situat a la mitgera d'un edifici del carrer del Bon Viatge i recorda l'empremta de l'arquitecte a la ciutat

ACN

Sant Joan Despí.-L'Ajuntament de Sant Joan Despí ha dedicat un mural de grans dimensions a l'espai urb a la figura de l'arquitecte Josep Maria Jujol en commemoració del 140 aniversari del seu naixement. De l'artista Ampoaritto i pintat a la mitgera d'un edifici del carrer del Bon Viatge, al peu de la plaa de l'Ermita, el mural és un retrat de l'arbre que hi ha davant l'edifici i vol recordar l'empremta que l'arquitecte modernista va deixar a la ciutat. Les branques de larbre del mural, tot just podades, recorden lexpressiva i espasmdica calligrafia jujoliana i també la forma com Jujol modelava la forja, amb els seus característics talls, deformacions i bonys, similars a com un arbre es modela a si mateix.

Ignacio Nevado 'Ampparito' va ser lartista seleccionat dentre les 30 propostes que lAjuntament de Sant Joan Despí va rebre en el concurs internacional convocat per a lexecució del mural en commemoració de lAny Jujol140. Un cop seleccionat, Ampparito ha realitzat una estada a Sant Joan Despí per aprofundir en la figura i lobra de Jujol i realitzar el disseny del mural."Si volia fer un homenatge a Jujol, res millor que fer un homenatge a la natura, tant present en totes les seves obres, i apellant a quelcom que ja hi ha en aquell espai com és un arbre, tal com feia Jujol amb el que hi havia a lentorn don treballava, explica l'artista.Tant en el procés delaboració del concurs internacional com en lacompanyament de lartista escollit durant la realització del mural, lAjuntament ha comptat amb la collaboració de Contorno Urbano, una fundació sense nim de lucre que té com a objectiu estudiar, promoure i conservar la creativitat i lart urb.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés